ce fac? am declaratie de asigurare la casa de pensi unde am cotizat mai mult de cele 12 luni prevazute in lege si am nascut pe 15 sept dar nu am beneficiat de niciun concediu ptr ca nu am cotizat la sanatate: cu ce data pot sa imi cer dreptul la indemnizatie? trebuie sa astept cele 42 zile ptr lauzie?desi nu beneficiez de conc de lauzie sau intra indemnizatia cu data nasteri? cine ne da noua asociatii unicii decizie de intrerupere a activitatii?sau trebuie sa intrerup declaratia de asigurat? ce sa fac?
Din pacate sunt situatii cand persoane in cazul dumneavoastra nu au primit deloc ajutorul aferent cresterii copilului deoarece nu au cotizat si la sanatate.#-o
Cotizarea pentru pensie este o chestiune si cotizarea pentru sanatate este alta treaba.
mi s-a spus ca trebuie sa merg la registrul comertului sa fac cerere de incetarea activitatii apoi de la directia muncii mi-au spus ca beneficiez da din a 43 zi dupa ce trece conc de lauzie,? apoi mi-au zis sa dau singura decizia de incetare a decl de asigurare? ce sa fac?
Haideti sa ne intelegem: exista doua concedii, unul pentru sarcina si lauzie, si unul pentru cresterea copilului.
Concediul pentru sarcina si lauzie (126 de zile pre si post natal) se acorda daca mama a cotizat macar o luna la bugetul pentru concedii si indemnizatii, care e cu totul diferit de CAS! CAS= 6,5%, pe cand cotizatia de care spuneam e 0,85%.
Concediul pt cresterea copilului (2 ani) se acorda daca solicitantul a obtinut venituri profesionale impozitate un an anterior nasterii.
Nu inteleg ce e cu intreruperea asta a activitatii! Asociatul unic e diferit de societate, or societatea exista si poate avea activitate si fara prezenta asociatului unic. Conducerea conteaza, adica administratorul, care poate fi diferit. Nu va duceti la registrul comertului sa faceti vreo prostie cum vi s-a spus, duceti-va cel mult ca sa inlocuiti administratorul, daca sunteti tot dvs.
Nu cotizati la nimic acum, oricum nu cred ca numai cele 42 de zile va intereseaza si in niciun caz nu ar avea vreo relevanta de vreme ce deja ati nascut.
dati mai multe detalii despre veniturile pe care le-ati obtinut.
eu m-am asigurat la casa de pensii cu declaratie de asigurare la un venit de 318 ron cu multi ani in urma acum de la directia muncii mi-au zis sa dau decizie de intrerupere a declaratiei de asigurat? fe fiirma nu am venituri de la 1 ian 2008; iar eu sunt asociat unic si singurul administrator mi s-a spus sa dau o adeverinta ca nu am beneficiat de niciun concediu de marernitate este o aeverinta tip care mi-au dat-o ei de la birou