avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vreau consultanta de la un contabil urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vreau consultanta de la un contabil urgent

am o problema ca asociat unic ma puteti ajuta ? astept sa imi raspundeti
Cel mai recent răspuns: dekko_flori , utilizator 15:24, 7 Octombrie 2008
Care este problema ? postati pe forum .... :hm:
va multumesc ca mi-ati raspuns in primul rind:) eu sunt asociat unic si am declaratie de asigurare la casa de pensi unde am cotizat mai mult de 12 luni la cas dar nu am cotizat la sanatate deloc am nascut pe data de 15 sept2008 si nu stiu cum sa intru direct in posesia indemnizatiei fara concediu de sarcina si lauzie, si mai am o intrebare: cine imi da mie dovada de intrerupere a activitati sau a declaratiei de asigurat daca eu sunt singurul administrator si asocia unic?
In ceea ce priveste indemnizatia pentru cresterea copilului legea dispune ca persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei (RON).
Prin urmare, trebuie sa dovediti ca in ultimele 12 luni inainte de data nasterii copilului ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Contractul de asigurare incheiat cu Casa de pensii nu va ajuta la obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului.
Contrcatul de asigurare poate inceta la solicitarea dvs. in acest sens, puteti depune o cerere la Casa Judeteana de Pensii unde ati incheiat acest contract.
am stagiu de cotizare 12 luni la cas si am declaratie de asigurare nu contract ptr asociat unic beneficiez ca asociat unic intrebarea mea este daca pot sa intru in concediu ingrijire copil si pot beneficia de indemnizatie fara concediu de lauzie?
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2008
dekko_flori, utilizator
Daca persoana asigurata nu se mai incadreaza in una din situatiile prevazute pentru asigurarea obligatorie trebuie sa depuna Solicitarea de retragere (anexa 7) in termen de 30 de zile la casa teritoriala de pensii in raza careia isi are domiciliul, insotita de unul din documentele justificative:
- radiere din Registrul Oficiului Comertului
- contract de administrare sau management expirat
- incetarea calitatii de membru a asociatiei familiale
- acte emise de Administratia Financiara sau Primarie
- expirarea autorizatiei de desfasurare a unei activitati independente
- faliment
- contract individual de munca.
Declaratia o puteti gasi aici [ link extern ]

:offtopic:
Nu mai postati aceeasi intrebare pe mai multe topicuri. Este o incalcare a Regulamentului de postare pe forum.
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Ajutor urget asociat unic indemnizatie crestere copil dekko_flori dekko_flori ce fac? am declaratie de asigurare la casa de pensi unde am cotizat mai mult de cele 12 luni prevazute in lege si am nascut pe 15 sept dar nu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate concediu crestere copil cu functiile de asociat unic si administrator? ysza_00 ysza_00 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie- de pe data de 8 august 2011 sunt in somaj pana in aprilie 2012. In luna noiembrie ... (vezi toată discuția)
Gravida cu firma,fara plata asigurarilor in ultimii ani Pavelnina Pavelnina Cum trebuie sa procedeze o gravida care are o firma cu venituri mici,sub salariul minim brut ,fara asigurari medicale platite in ultimii ani,dar care are sotul ... (vezi toată discuția)