avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... cetateni Republica Moldova cu rezidenta in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

cetateni Republica Moldova cu rezidenta in Romania

Am inteles ca in cazul in care un cetatean din Republica Moldova se casatoreste cu un cetatean Roman ,primeste drept de rezidenta provizorie ,iar dupa 3 luni, permanenta (cu niste conditii) .Poate lucra in tarile Eu cu aceleasi drepturi ,ca si cetatenii Romani,un rezident in Romania ,ce nu are cetatenie Romana?Multumesc
Cel mai recent răspuns: kpas2005 , utilizator 21:29, 18 Noiembrie 2011
NU. Trebuie ca membrul de familie impreuna cu cetateanul roman, sa fie rezident in acel stat membru UE. Membrul de familie va beneficia de aceleasi drepturi ca si cetateanul roman (cu anumite exceptii politice). Cetateanul non-ue casatorit cu un cetatean roman nu are nici un drept daca merge singur in UE.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resedinta in romania rodica1983 rodica1983 Buna seara!am si eu o intrebare sora mea este casatorita cu un afgan si inca nu le-a iesit viza!ar vrea sa vina pentru o perioada de 3-4 luni in tara!ce acte ... (vezi toată discuția)
Urgent - calatorie ue cetatean cu carte de rezidenta in romania deea18 deea18 Buna seara!am o intrebare sotul meu este cetatean al Republici Moldova si poseda de carte de rezidenta a familiei pe 5 ani intrebarea mea este poate se ... (vezi toată discuția)
Angajare in romania a unui cetatean moldovean cu dubla cetatenie ArealExpert ArealExpert Angajare in Romania a unui cetatean moldovean cu dubla cetatenie(Republica Moldova si Romania). Are pasaport romanesc ,rezident in Moldova (poseda carte de ... (vezi toată discuția)