avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1913 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata arendei
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata arendei

Cum se inregistreaza in contabilitate in partida simpla, plata arendei in bani?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: nenesa , utilizator 18:08, 5 Aprilie 2013
Bineinteles ca si plata in natura este cheltuiala deductibila.
Problema mea este ca firma inregistreaza profit la 31.12.2012, contabila a omis sa inregistreze factura pentru arenda in luna decembrie....i-am spus s-o inregistreze cat mai curand dar ea a zis ca suma respectiva nu se va scadea din profit pt ca se inregistreaza si la venit si la cheltuiala. Are dreptate? Daca inregistra in decembrie se scadea? Va multumesc pt timpul acordat.
Da , are dreptate.Pe de o parte este un venit( 461=701+TVA)deoarece e ca si cand ar vinde acel grau catre peroana fizica, si totodata este cheltuiala cu arenda (612=462) si se compenseaza 462=461.
Influenteaza insa decontul de TVA , deoarece achitarea in natura a arendei nu este supusa taxarii inverse , ci se colecteaza TVA.Trebuie facut corectie la decontul din dec.2012 sau se pune la regularizari in decontul urmator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila plata arenda in bani si natura cu retinerea impozit la sursa Kolea41 Kolea41 buna seara , rog un exemplu de inregistrare contabila a operatiunilor ce deriva din plata arendei- in special in natura- cu stabilirea si retinerea impozitului ... (vezi toată discuția)
Arenda ramolex ramolex buna seara, va supun atentiei urmatorul subiect, interesant cred eu. consiliul judetean a hotarat preturile medii la produsele agricole pentru anul 2011, ... (vezi toată discuția)
Inregistrare arenda ramona chisalita ramona chisalita Buna ziua. Am o nelamurire legata de inregistrarea arendei: la momentul la care se faca plata arendei in natura (613=461), se mai intocmeste nota contabila ... (vezi toată discuția)