avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Leacuri \"babesti\". Cum ne ajuta ele?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Leacuri "babesti". Cum ne ajuta ele?

Am simtit demult nevoia sa impartasesc cu altii leacuri pe care le avem la indemana, despre care cu totii citim prin diverse reviste sau pe diverse site-uri, dar ma gandeam ca in comunitatea noastra, poate mai aproape unii de altii, sa ne impartasim aceste experiente.

As incepe eu cu ardeiul iute.
- stiati ca acesta inhiba tusea si e bine de luat daca il avem la indemana in casa, natural sau murat in otet la borcan, atunci cand avem o criza nesuferita de tuse?
Se musca o bucatica consistenta, se mesteca si se arunca pe gatlej, acolo de unde vine tusea.
- stiati ca acesta, nu numai ca nu ataca stomacul, dar este chiar benefic celor care au gastrita sau ulcer?
Incercati!

Acum astept si de la alti utilizatori informatii de acest gen.
Eu mai am in tolba cel putin inca doua valoroase si incercate de mine asemenea remedii naturale.....

Ii rog pe cei ce posteaza sa bolduiasca leacul cu pricina, ca sa iasa in evidenta
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: aradna , utilizator 23:04, 21 Noiembrie 2011
Foarte util topic, sper sa scrie cat mai multi utilizatori :yes:

Am racit nu demult foarte puternic si a trebuit sa fac tratament injectabil; tehnica doamnei care executa tortura partilor rotunde cred ca a fost de vina pentru faptul ca Jennifer Lopez ar fi batut din picioare de nervi ca sunt mai ''bombata'' decat ea.

Dupa doua zile de chin m-am plans mamei mele (cui altcuiva :rolleyes: ).

Mi-a zis sa iau frunze de varza cruda, sa tai nervura si sa le zdrobesc putin cu o sticla - nu foarte tare, atat cat sa aiba aspect de umed si sa le pun pe... in locurile acelea.
Cateva zile am tot pus cele foi (mereu altele, desigur) pe cele locuri; durerea a disparut dupa cateva ore de la prima aplicare.

...excelent rezultat :D
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Ares-3, moderator
-Cartofi feliati , asezati pe o bucata mare de tifon , imbibata cu otet sau cu spirt, asezata apoi in jurul gatului asemenea unei esarfe,si tinuta astfel cateva ore, sau chiar in timpul noptii, ne scapa de durerea de amigdale, gat, gatlej... leac testat si eficace :strong:
-Ciorapei imbibati cu otet, pusi in picioare , combat febra;
-Sirop de tuse facut din ceapa rosie ( de-a dreptul scarbos la gust, mi-l facea bunica, si probabil ca ma scapa de tuse, dupa ce il beam sub constrangere :(( )...

Si mai sunt, dar nu testate de mine.
Ardeiul iute, dupa cum s-a descoperit, ar contine si cea mai mare cantitate de vitamina C. Cica un cercetator, dupa ce studiase cam toate legumele posibile, dupa ce sotia lui i-a servit intr-o zi ardei iute la masa, s-a gandit sa-l ia si sa il studieze...si asa a descoperit continutul mare de vitamina C. :duh:
Vreti sa scapati de carceii nesuferiti care vi se pun in cele mai nepotrivite momente? ;)
Cumparati-va, daca nu aveti, un storcator de fructe si faceti-va un pahar de suc de mere + morcov + ce mai vreti dv. Beti zilnic sau macar la doua zile cate un asemenea elixir al sanatatii.
Pe langa multele vitamine absolut necesare si pe care organismul le sintetizeaza mai cu dichis decat pe cele artificiale....ei bine, acest suc contine potasiu. Lipsa acestuia ne face atat de nefericiti uneori prin carcei.

Merita efortul de a spala piesele storcatorului!

In plus de asta, daca stoarceti pe rand ingredientele si culegeti separat pulpa aruncata in cutie, puteti obtine morcov gata ras pe care il puteti conserva in pachetele mici, atat cat puneti la o ciorbita sau la o mancarica, in congelator.
Mai culegeti pulpa merelor si o puteti folosi la o placintica sau la un tort de mere....mmmm!.

Scapam de carcei si ne mai pricopsim si cu pulpa legumelor sau fructelor gata de pus in mancare sau prajitura
Multe din leacurile babesti au fost reconfirmate de-a lungul anilor si au devenit, probabil...leacuri noi, naturiste.

E sezonul racelilor si uneori doar faptul ca ne "programam" sa nu racim ...nu tine. Ceva, ceva, tot ne da peste cap. Trecerea de la un anotimp la altul, stressul, oboseala, supararile suprasolicita probabil organismul si creeaza "portite" de intrare pentru virusii ce zburda nestingheriti in aceasta perioada.

De obicei, alung raceala, de la primele semne (nas ce incepe sa se infunde, gat ce pare ca v-a ragusii, febra usoara) cu "cocteilul" facut dintr-o lamaie intreaga stoarsa, miere si putina apa bauta dintr-odata si eventual repetata inca odata in acea zi si ziua urmatoare. In cazuri rezistente stau si in repaus putin, sa poata organismul reactiona, imi pun sosete de lana si aerisesc bine camerele 1-2 ori pe zi 10-15 minute macar.

In tarile germanice am inteles ca persista obiceiul acesta, ca atunci cand raceala da tarcoale celor ai casei, sa se dechida ferestrele mai larg si sa se aeriseasca mai bine toata casa, contrar obiceiului de la noi de a sta cat mai la cald si infofolit atunci cand racesti.

Supa de pui/gaina de casa, plina de verdeturi, servita cu un praf de piper pe ,mine ma ajuta foarte mult, imi usureaza toate caile respiratorii.

Compotul proaspat de mere, la care adaug cateva cuisoare e foarte bun. Cuisoarele au efect calmant, dezinfectant, au actiune antivirala, calmeaza tusea.

Si mai manc usturoi. Feliute mici taiate adaugate unui sandwich maruntit.

Ajuta si o cana de vin de casa fiert rapid, nu indelung ca-i distrugem proprietetile, cand face spume luam de pe foc, adaugam zahar imediat sau miere cand s-a mai racorit putin si poate fi baut, la care adaugam putina scortisoara.

Cand incepe sezonul rece incercam sa nu ne lipseasca din casa: mierea, lamaiele, portocalele sau alte asemanatoare citrice, dar si merele, consumam zilnic fructe si legume proaspete, congelate sau muraturi.

Salata de sfecla rosie la care adaug hrean ras sau chimen e o minune plina de vitamine (printre multe alte beneficii, sfecla rosie stimuleaza si sistemul imunitar), la fel si ceaiul de fructe de padure sau de maces (macesul e multivitamin, tonic si stimulent general).


Dar, dintre leacurile babesti, autentice, as vrea sa amintesc aici, leacul de deochi, folosit de bunicile noastre. La prima vedere/analiza ai zice ca este o aiureala, bazata poate pe autosugestie, dar cercetatori au stabilit ca apa asupra careia se face semnul crucii dobandeste proprieteti vindecatoare. Semnul crucii dovedindu-se miraculos.( [ link extern ] )



Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Dori_, utilizator
Buna ziua, doamnelor!
Combate tusea: un borcan de 400 g miere (poliflora sau de orice fel), doua bucatele de hrean, de marimea degetului mic. Se rade hreanul si se amesteca in miere. Se iau doua lingurite pe zi, inainte sau dupa masa cu 1/2 ora .

Dureri si tuse seaca: cataplasme cu sare. Se maseaza locul dureros sau pieptul cu ulei de floarea soarelui sau masline (pielea trebuie protejata) si se pune acolo saculetul cu sare umezita. Se tine cat mai mult (daca e posibil, de seara pana dimineata).

Sucul de rostopasca (se rupe planta si se foloseste imediat) aplicat direct pe negi sau pe rani care au crusta, inclusiv bataturi, vindeca in 5-7 zile fara cicatrice.

Pentru raceala: ceai de cimbru, preparat prin infuzare si amestecat cu ce va trece prin minte.
Pentru doamne: cataplasmele cu cimbru redau tenului aspectul luminos si elastic :)

Aloe: planta proaspat rupta si aplicat sucul pe: rani deschise, cosuri, unghii afectate de ciuperca (pentru aceasta trebuie multa rabdare, iar eu n-am incercat, deci nu sustin neaparat ca ar combate fungii), ten obosit etc. Se pare ca in ultima vreme este tot mai utilizata, inclusiv in industria farmaceutica si, mai ales, in cea cosmetica... ;) Evident, se pot folosi de la bebelusi pana la batrani.

Va doresc tuturor sanatate! :vishenka:
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
elena138, utilizator

Alte discuții în legătură

Micul dejun, de demult .... pana in zilele noastre POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE [b]1989[/b] 5:00 Scularea. 5:05 Aprind focul și pun apa la încălzit. 5:30 Apa s-a încălzit ușor. 5:35 Adulmec parizerul și mă hotărăsc să fiu ... (vezi toată discuția)
Ce va place sa gatiti? hanselline hanselline Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac? Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)