avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Leacuri \"babesti\". Cum ne ajuta ele?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Leacuri "babesti". Cum ne ajuta ele?

Am simtit demult nevoia sa impartasesc cu altii leacuri pe care le avem la indemana, despre care cu totii citim prin diverse reviste sau pe diverse site-uri, dar ma gandeam ca in comunitatea noastra, poate mai aproape unii de altii, sa ne impartasim aceste experiente.

As incepe eu cu ardeiul iute.
- stiati ca acesta inhiba tusea si e bine de luat daca il avem la indemana in casa, natural sau murat in otet la borcan, atunci cand avem o criza nesuferita de tuse?
Se musca o bucatica consistenta, se mesteca si se arunca pe gatlej, acolo de unde vine tusea.
- stiati ca acesta, nu numai ca nu ataca stomacul, dar este chiar benefic celor care au gastrita sau ulcer?
Incercati!

Acum astept si de la alti utilizatori informatii de acest gen.
Eu mai am in tolba cel putin inca doua valoroase si incercate de mine asemenea remedii naturale.....

Ii rog pe cei ce posteaza sa bolduiasca leacul cu pricina, ca sa iasa in evidenta
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: aradna , utilizator 23:04, 21 Noiembrie 2011
In primul rand, va voi multumi pentru acest subiect si voi continua....

Pentru ca tot am intrat in sezonul rece, nu ar trebui sa uitam de nalba, alias casului -popii, care precum si alte varietati de Malva, se pot gasi usor , in sezonul cald, in gradinile de flori sau de zarzavat( binenteles neavand gradini, gasim nalba in plafar/nu-i rau de o vom procura de acolo)
Este indicata ,atat prospata cat si uscata,sub forma de ceai, in cazul secretiilor pulmonare abundente, bronsita , tuse si raguseala puternica(laringita), amigdalita.Pentru afectiunile aparatului respirator, am folosit si voi folosi in continuare acest remediu, de cate ori voi avea nevoie(sper sa nu am, dar asta nu depinde doar de mine) De asemenea se afirma ca este benefica, sub forma de "ceai" si in ameliorarea afectiunilor gastrice.Se poate utiliza extern, cu succes si in alergii ale tenului(bai), cat si maini si picioare umflate, abcese, rani, in urma unor fracturi sau a unor flebite.
Trebuie sa mentionez ca "ceaiul "de nalba se face astfel: 1 lingurita cu varf de planta la 250ml apa rece, care se lasa la macerat cca12 ore., apoi doar se incalzeste.

Nu ma voi opri aici, iar urmatoarea postare o voi dedica buruienii de balsam, alta preferata de-a mea, si anume, cimbrul (cimbrul de camp, cimbrisor,cimbrul-salbatic, iarba cucului, lamaita, sarpun, tamaita, timian)
O zi buna!
Pentru ochii obositi (si plansi): se freaca palmele (energic, ca sa se incinga) 30 de secunde si apoi se astupa ochii pe jumatate inchisi-10 sec. Repetam de 2-3 ori procedeul si vom observa ca privirea devine mult mai clara si pentru catva timp, nu mai sunt necesari ochelarii.
:))Sezonul rece slabeste organismul si il predispune virozelor care sunt atat de comune cu diagnosticul Gripa.
Ce fac eu,atunci cand racesc ?
In primul rand,apelez la un consult medical la medicul de familie(pentru ca si el trebuie sa traiasca-adica sa aiba activitate de pe urma consultului medical,chiar daca numai priveste bolnavul)
In al doilea rand,trec pe la farmacie sa iau reteta pe care mi-a dat-o medicul(pentru ca...si farmacistul trebuie sa traiasca...:)))
Apoi,ajung acasa,arunc pastilele in dulapul cu medicamente la nevoie,si,trec la terapia Babeasca .
imi fac,
- o baie fierbinte la picioare,
-un masaj corporal
-servesc un ceai cu lamaie cu cateva picaturi de palinca
apoi,ma bag in pat de urgenta si adorm ascultand muzica.
Cand ma trezesc din cauza transpiratiei abundente care alunga gripa,ma schimb de toate hainele numai din bumbac si a doua zi nu mai am nimic.

Asa scapi foarte usor de Gripa daca o iei din pripa cu terapia babeasca.:yes:
:oops:

In mesajul anterior, in mare graba am pus un link pe care nu l-am verificat intai, la care se afla un film intitulat: "apa-misterul cel mare".

L-am regasit fragmentat in 8 parti pe Youtube...

cea in care cercetatorii afirma ca nu pot nega puterea apei "sfintite" (adica a apei asupra careia s-au rostit rugaciuni si s-a facut semnul crucii)...este aici...

[ link extern ]
Buna seara
Eu pt.raceala am asa un leac de este imposibil sa nu treaca(Ares stie).dupa ce rad o radacina de hrean(pt desfundat nasul)pun la foc o cescuta de coniac cu putin zahar si putin piper,las sa scada la jumatate apoi il dau pe git .Imi iau la indemina un rind de haine de schimb(musai din bumbac) si ma bag in pat.Dimineata sunt ca noua!
Ceaiul de cimbru il folosesc atunci cind nu am timp sa ajung la dentist si imi face figuri ''maselarnita''
Un alt leac pt tusea care nu se rupe este terciul de malai cu unt si sucul de ridichie neagra.
Foile de varza terciuite si aplicate pe picioarele umflate fac adrevarate minuni
Cura de afine creste aportul de vitamina C si creste imunitatea iar ceaiul din matase de porumb dreneaza rinichii.
Sucul de sfecla rosie si morcov baut timindelungat te scapa de mil si pietre la fiere.
Pt ficat o cura de o saptamana cu ceai de sunatoare si rostopasca face minuni

Sa auzim numai de bine si sa nu avem nevoie de nici un leac fie el babesc,naturist sau alopat!:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micul dejun, de demult .... pana in zilele noastre POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE [b]1989[/b] 5:00 Scularea. 5:05 Aprind focul și pun apa la încălzit. 5:30 Apa s-a încălzit ușor. 5:35 Adulmec parizerul și mă hotărăsc să fiu ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)
Ce va place sa gatiti? hanselline hanselline Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac? Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu ... (vezi toată discuția)