avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare datorie???
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare datorie???

Buna ziua,
nu stiu exact daca am postat unde trebuie dar am certitudinea ca ma veti indruma voi si ma veti lamuri in ceea ce vreau sa va intreb.Asadar as avea si eu 2 intrebari al caror raspuns nu il cunosc si sper sa-l obtin aici.Prima ar suna cam asa:daca o persoana detine mai multe proprietati iar una dintre ele este ipotecata la banca,aceasta ipoteca se intinde si asupra celorlalte bunuri/proprietati?Mai precis,poate sa vanda celelalte bunuri?
Cea de-a doua intrebare:daca o persoana detine numai o singura propriate sau chiar mai multe insa toate sunt ipotecate iar persoana respectiva mai are si o datorie fata de o terta persoana cu care are incheiat un act notarial de imprumut fara garantie imobiliara,cum poate aceasta terta persoana sa-si recupereze datoria?Va tb sa astepte sa se ridice ipoteca in favoarea bancii ptr ca sa aiba o sansa reala de a-si mai recupera ceva sau se poate institui si o a doua ipoteca in favoarea acelei persoane care a imprumutat???In speranta ca ma veti ajuta sa inteleg raspunsul la aceste intrebari,nu-mi ramane decat sa va multumesc anticipat.O zi buna in continuare tuturor.
Cel mai recent răspuns: iannis75 , utilizator 18:00, 19 Noiembrie 2011
rapsunul la prima intrebare este ca ipoteca nu se poate extinde la alte imobile insa banca daca nu isi recupereaza banii din vanzarea imobilului ipotecat (in situatia in care debitorul nu isi achita ratele la timp si creditul este declarat exigibil la plata), asupra celorlalte imoble are un drept de creanta chirografar asa ca, poate sa le scoata si pe celelalte la vanzare pana cand isi recupreaza integral datoria... Nu prea exista asa situatie in practica judiciara

La a doua intrebare este ca aceea persoana care a creditat pe cineva fara garantie imobiliara nu poate institui o ipoteca asupra unui impbil nici macar de rangul 2 decat cu acordul bancii in favaorea careia a fost ipoteca initial. Aceasta persoana isi poate recupera banii daca imobilul se vinde la licitatie, banca isi recupereaza integral banii si mai raman bani si pentru aceea persoana sa isi recupereze si ea banii....
daca nu, poate sa dea in judecata in penal persoana debitoare pentr abuz de incredere
Multumesc ptr promptitudinea raspunsului.Am inteles in principiu despre ce ar fi vb.As mai incerca totusi o intrebare scurta: presupunind ca aceasta persoana isi plateste ratele la banca si nu exista nici o problema cu banca din acest pct de vedere,practic persoana creditoare tb sa astepte pana se ridica ipoteca asupra acelui imobil ca sa poate revendica recuperarea datoriei?Asta daca nu cumva decide sa-l actioneze in judecata,asa cum ati mentionat,nu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
iannis75, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin alin1972 alin1972 Am contractat un cretit imobiliar ca si PFA, cu ipoteca de rangul I in favoarea bancii Transilvania ,plus \"un bilet la ordin stipulat fara protest avalizat ... (vezi toată discuția)
Somatie imobiliara pentru credit neachitat zograffi zograffi buna ziua am primit o somatie imobiliara de la un executor judecatoresc , prin care mi se comunica faptul ca daca nu achit in termen de 15 zile suma de 19000 ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar sau executare bunuri ? atac2211 atac2211 Buna ziua! in urma cu cativa ani am facut o greseala ff mare. Am facut pe numele meu pentru un \"prieten\" un credit pentru bunuri cumparate de la un magazin ... (vezi toată discuția)