avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un sfat

Va rog sa imi spuneti daca e corect urmatoarea actiune:aveam de plata in urma unei decizi finale si irevocabile o suma de banii .Fara a fi informata asupra modului de plata cui si unde trebuie sa o platesc ma refer la o modalitate de unde sa am chitanta doveditoare si la un termen fixat ,s-a trecut la intocmirea unui dosar de executie silita imobiliara in care mi s-au mai adaugat alte taxe care is inca odata cit cele avute .Mentionez ca nu m-am opus niciodata ca eu sa nu achit suma specificata in decizie ntegral.In cazul acesta ce pot face si ce urmari vor fi.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: iroxana , utilizator 09:32, 4 Octombrie 2008
In cazul in care stiti ca datorati debitul respectiv si aveti banii la plata carora ati fost obligata prin titlul executoriu plus cheltuielile de executare, atunci cel mai bun sfat ar fi sa-i platiti; puteti face si o contestatie la executare insa pentru a sti cu siguranta ca exista sanse ca aceasta contestatie sa fie admisa, va trebui sa mergeti cu actele la cineva de specialitate (cu aceasta ocazie va verifica si daca onorariul perceput de executor respecta cuantumul legal).
Va multumesc pentru raspuns.am uitat sa mentionez ca suma care mi-a fost adaugata prin intocmirea acestui dosar de executie silita contine onorariu avocat 2000 lei si restul de 384 lei taxe timbru,taxa extras cf ,taxa notar ,onorariu executor.Va intreb daca acest onorariu avocat nu are un minm sau maxim de plata ,daca pot contesta aceasta suma in contestatie si ce sanse reale de admitere am
Daca spuneti ca exista deja titlul executoriu, probabil ca aceste cheltuieli (onorariu avocat si taxa de timbru) au fost deja cuprinse in hotararea definitiva si irevocabila, asa incat acum este tardiv sa contestati onorariul aparatorului. Singurul onorariu pe care il mai puteti contesta in aceasta faza ar fi cel al executorului insa depinde de obiectul executarii silite (la suma ma refer) si mai ales de actele de la dosar. In ceea ce priveste sansele pe care le aveti sa va fie admisa contestatia la executare chiar nu ma pot pronunta intrucat acest lucru il poate face numai cine va va vedea actele din dosar (si sfatul meu este sa va grabiti pentru ca daca va hotarati sa faceti contestatie trebuie sa va incadrati si in termenul legal).
In decizie sunt cuprinse doar taxele pe care le datorez (2600lei) iar cellealte taxe de care spuneam mai sus 2000 lei onorariu avocat si taxe exec 340 lei au aparut cand s-a facut dosarul de executare .Mentionez inca o data ca nu am refuzat niciodata sa platesc cele scriese in decizie ,nestiind ca reclamantul imi face acest dosar de executie si bagandu-mi acea suma enorma de 2300 lei .Deci de asta v-am intrebat daca pot face contestatie si ce sanse am sa contest sumele din dosarul acesta de executie ramanind sa platesc doar sumele specificate in decizie.Iar in cazul in care depun aceasta contestatie celalata parte isi poate lua avocat si in cazul pierderii mele daca sunt buna de plata si pentru onorariu avocatului ce vizeaza contestatie.Va multumesc mult.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema onorariu avocat-contestatie la executare si intoarcerea executarii silite stelistu6 stelistu6 buna ziua, am depus acum 2 ani o contestatie la executare pentru un debit de 7000 ron care mi-a fost admisa ,onorariul solicitat de avocat pentru contestatie ... (vezi toată discuția)
Poprire validata- cheltuieli judecata begonia begonia Buna dimineata! Se admite cererea de validare a popririi iar tertul poprit este obligat la plata sumei datorate de debitor creditorului si cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Executare silită pentru o creanță mai mică de 10 000 lei palaceathena palaceathena Am primit somația prin care sunt obligată să plătesc creanța stabilită de instanță în cuantum de 5400lei, onorarii avocațiale 1750lei în fața ... (vezi toată discuția)