avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... furnizorul de apa opreste apa, desi sunt cu plata la zi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

furnizorul de apa opreste apa, desi sunt cu plata la zi

Bun gasit.
Va propun atentiei urmatoarea speta.
Societatea de apa din localitate a pus un afis la intrarea in scara prin care anunta proprietarii scarii respective ca, din cauza datoriilor pe care le-a acumulat asociatia de proprietari fata de aceasta societate, sisteaza furnizarea apei.

Eu, ca multi alti proprietari suntem la zi cu plata apei. Ce pot intreprinde eu pentru a nu ramane fara apa din cauza unor proprietari rau-platnici? In legea asociatiilor de proprietari 230/2007 la art. 28 alin. 2 scrie ca "Pentru recuperarea debitelor cu privire la serviciile publice de utilităţi, furnizorul serviciului va acţiona împotriva proprietarilor restanţieri".

Mai exista si alte prevederi care ne protejeaza pe noi, platitorii la zi, impotriva unor astfel de abuzuri din partea societatilor furnizoare de servicii? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 20:06, 2 Octombrie 2008
LEGEA privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea
asociaţiilor de proprietari
Art. 50. - (1) Asociaţia de proprietari are dreptul de a
acţiona în justiţie pe orice proprietar care se face vinovat de
neplata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de
proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem somati de apanova. eu sunt la zi. cum ma pot proteja? Cuculica Cuculica Avem multi restantieri care nu platesc cu lunile. Administratorul si presedintele actual pretind ca nu au bani sa ii actioneze in justitie, au obtinut si ... (vezi toată discuția)
Apa la comun dancormoran dancormoran bloc 8 apartamente,fara asociatie,contor unic de apa!4 apart au acumulat datorii de aprox 10.000 lei si nu mai vor sa achite nimic...pretext apa e prea ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante la asociatie. monyk1406 monyk1406 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu restantieri la intretinere. Din aceasta cauza, se sisteaza furnizarea apei reci (in orasul nostru doar apa rece si ... (vezi toată discuția)