avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiunea posesorie-nelamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiunea posesorie-nelamurire

Buna seara!

As avea si eu o nelamurire cu privire la actiunile posesorii. Nu mi se par clare situatiile in care pot fi introduse aceste actiuni. Ca de exemplu in cazul unui imobil care este inchiriat, iar locatarul vinde bunul unei terte persoane care este de buna credinta. In acest caz proprietarul, daca sunt intrunite conditiile necesare pentru actiunile posesirii, poate intenta actiunea impotriva acestui tert de buna credinta? Iar in cazul intervertirii posesiei de catre detentor precar, prin acte de rezistenta, proprietarul are dreptul sa introduca actiunea posesorie impotriva detentorului precar?
Daca proprietarul vinde bunul inchiriat , chiriasul are dreptul la actiune pentru respectarea dreptului sau de a locui pana la expirarea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasul devine proprietar? Cati L. Cati L. Buna ziua, As dori sa stiu daca un chirias, care sta 10-12 ani in chirie, fara contract, poate sa poate sa devina proprietar sau sa aiba drept de cota parte ... (vezi toată discuția)
Posesorul law_and_order law_and_order salut, eu sunt noua aici deci daca nu am pus intrebarea unde trebuia va rog sa ma scuzati. In momentul de fata invat pentru o restanta la civil - drepturile ... (vezi toată discuția)
Modificare suprafata de teren daniela.ilea daniela.ilea Poate ma ajuta si pe mine cineva,am o casa cu teren cu o suprafata de 719 m inscris in cf,in urma masuratorilor sa constatat un plus de 540 de m,am vrut sa ... (vezi toată discuția)