avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa CNP dintr-un contract mai vechi - are consecinte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa CNP dintr-un contract mai vechi - are consecinte ?

Buna seara, va rog ajutati-ma cu unn raspuns in urmatoarea chestiune: am cumparat in 1998 un apartament, dar in contract notarul, la data resepctiva, in afara de numele meu, a trecut ca datre de identificare doar seria si numarul de buletin, si adresa pe care le aveam. Fara CNP sau data de nastere. Intre timp, am schimbat vechiul buletin, si desigur si adresa. Cum pot dovedi ca nu este o coincidenta de nume si sunt chiar eu, cel din contract ? Politia are o evidenta cu buletinele expirate, se poate dovedi la o adica.. ? Multumesc mult ! Poate imi fac griji degeaba. PS. Oare ar trebui rectificat contractul, trecut si CNP -ul ?
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 22:18, 22 Noiembrie 2011
Din cate stiu eu notariatele au obligatia de a pastra dosarele in arhiva. Poate, daca luati legatura cu notarul care a incheiat actul respectiv, ar putea sa va ajute, in baza documentelor din arhiva.
Inainte in actele notariale nu se inscria CNP-ul persoanei, aspect gresit deoarece datele care urmeaza persoana pretutindeni, sunt numele si prenumele, CNP, data si locul nasterii. Teoretic ar trebui sa existe in arhiva notariala o copie dupa actul dvs. de identitate de la acea vreme ....
Proba ca dvs. sunteti proprietar se face cu contractul de vanzare - cumparare pe care il aveti si datele inscrise in CF, respectiv adresa imobilului sa fie identica la CF si in contract, suprafata, numarul de CF, numarul topografic .... Deci exista elemente de identificare care atesta dreptul dvs. de proprietate.
Faceti o solicitare de date in temeiul Legii 677/2001 la serviciul de evidenta a persoanelor de la domiciliul dumneavoastra. Ei va pot comunica datele solicitate, seria si numarul buletinului detinut la vremea respectiva, CNP-ul, domiciliile avute intr-o anumita perioada si multe alte date. La solicitare se anexeaza o copie a actului dvs de identitate si se platesc 2 taxe: o chitanta de 1 leu platita la taxe si impozite reprezentand taxa de furnizare date cu caracter personal si o taxa extrajudiciara de timbru de 4 lei(timbru fiscal sau chitanta de 4 lei).
Persoanele fizice sau juridice pot solicita, în baza unor cereri scrise motivate, comunicarea unor date cu caracter personal din Registrul national de evidenta a persoanelor, referitoare la:
- date de stare civila (numele, prenumele, data si locul nasterii, cât si prenumele parintilor persoanelor în cauza);
- date referitoare la actele de identitate eliberate persoanelor despre care sunt solicitate informatii;
- date referitoare la domiciliile si resedintele acordate;
- date referitoare la codul numeric personal atribuit.
Art 28 alin 2 si 3 din OUG97/2005 republicata
(2) Serviciul public comunitar de evidenta a persoanei pe raza caruia se afla ultimul domiciliu inscris in actul de identitate al solicitantului este obligat sa comunice la cererea cetatenilor romani, in termen de doua zile lucratoare, datele referitoare la domiciliile avute in Romania de catre persoana respectiva si orice mentiune privind starea civila, aflate in evidenta acestuia, incepand cu data de 1 ianuarie 2000.
(3) Pentru datele mentionate la alin. (2), referitoare la perioada anterioara anului 2000, termenul de comunicare este de maximum 20 de zile.
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
bep, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea in cartea de imobil liliana81 liliana81 Buna ziua. Va rog,daca stiti ce trebuie sa transmit la asociatia de proprietari pentru a ma trece in cartea de imobil? totusi nu as vrea sa dau CNP-UL, este o ... (vezi toată discuția)
Intrebare- indreptare eroare in actul notarial de partaj Corny1954 Corny1954 Daca s-a facut partaj voluntar dupa divort iar buletinul nu mai era valabil deoarece nu s-a modificat numele conform hotararii de divort , in termenul legal si ... (vezi toată discuția)
Responsabil pentru date incomplete factura ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este daca o firma care primeste in contabilitate o factura care nu are completat numele si CNP-ul persoanei care emite factura ... (vezi toată discuția)