avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu cetatean strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu cetatean strain

Buna ziua,

Sa explic :) Prietena mea este din Filipine, am dori sa ne casatorim, ea mai venind pe 2 vize de scurta sedere in Romania in trecut. Care este procedura si de ce acte sunt nevoie? Mai vine odata pe viza de scurta sedere iar mai apoi? Ce facem urmatorul pas?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:37, 21 Noiembrie 2011
unde intentionati sa va casatoriti?
se vor aplica legile locului (deci acolo unde doriti sa va casatoriti mergeti la oficiul de stare civila si va programati, tot ei va vor spune ce acte va trebuie)
Casa de piatra! :love:
multumesc!

ne vom casatori in Romania. deci sa inteleg ca o voi chema aici pe baza de viza de scurta sedere iar mai apoi cand ajunge ne vom programa?
Pentru a va casatorii d.soara are nevoie de viza pe cel putin 15 zile, pentru a avea timp sa va faceti analizele, deoarece termenul de casatorie este de 10 zile calendaristice de la depunerea actelor iar viza trebuie sa fie valabila atat la depunerea actelor cat si la casatorie. De asemenea trebuie sa aveti in vedere adeverinta de cutuma si un translator in cazul in care d.soara nu cunoaste limba romana, iar actele dumneaie-certificatul de nastere, dupa caz sentinta de divort etc trebuie sa fie apostilate.
Asa, si de exemplu daca-i face altcineva viza, nu eu personal, vine aici, putem sa ne casatorim? conteaza ca invitatia si etc sa fie de pe numele meu?
Pentru casatorie nu conteaza cine a facut invitatia - important este sa se aprobe.
Va sfatuiesc sa fiti atent la toate detaliile precizate de @Justitiarul71, in primul rand la durata vizei si la adeverinta de cutuma.

Daca as fi in locul dvs., pe langa intrebarile puse in forum m-as duce sa ma informez si la Serviciul de Stare Civila din orasul unde va veti casatori si as intreba acolo despre toate detaliile, ca sa nu scapati vreunul din vedere.

:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean roman cu cetatean chinez sergioand sergioand As dorii niste raspunsuri daca se poate: As dorii sa ma casatoresc u o persoana cu cetatenie chineza , momentan nu sunt in tara , as dorii sa stiu cum pot ... (vezi toată discuția)
Acte necesare in vederea incheierii unei casatorii dintre un cetatean algerian si cetatean roman in romania celeste6762000 celeste6762000 Buna ziua As dori sa va intreb ce acte trebuiesc pregatite pentru a incheia o casatorie intre un cetatean algerian si un cetatean de nationalitate romana. Cam ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean moldovean cu cetatean roman Alesika Alesika Salut! sunt cetateanca Republicii Moldova si vreau sa-mi inregistrez casatoria cu prietenul meu-cetatean roman pe teritoriul Romaniei. De ce acte am nevoie eu? (vezi toată discuția)