avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprafata Teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprafata Teren

am un teren de 109mp cu front stradal de 13.5ml cum pot sa-i fac pe cei de la primarie sa elibereze un certificat de urbanism favorabil pt a putea construi. la primarie nu elibereaza pt ca terenul este mai mic de 150mp dar este trecut in CF teren constructi. pot monta o casa de lemn imi trebuie autorizatie si pentru ea
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 19:34, 21 Noiembrie 2011
Puteti construi si fara autorizatie insa o declarati dupa ce trec cel putin 3 ani de la data edificarii sale. Si pentru constructia de lemn va trebuie autorizatie
Conform legii 50/1991, [ link extern ] .
Daca construiti fara autorizatie, luati amenda.
Nu puteti intabula o casa fara autorizatie, proces verbal de receptie sau sentinta civila de accesiune imobiliara
terenul este "curti-constructii" in CF dar nu este "construibil"!!! conf lg 50/91.
nu ii puteti "face" legal nicicum pe cei de la primarie in cazul dvs.
:hm: 109mp in loc de 150....
pai vorbiti cu vecinu' sa cumparati 41mp , faceti o parcelare la vecinu' .... apoi o comasare cu terenu dvs. obtineti Autorizatie de construire conform lg 50/91 ,.... apoi parcelati bucata vecinului i-o dati inapoi....
(puteti face asta si fara vanzare cumparare - se pot pune in comun doua terenuri ... pt un scop nobil si apoi despartii fara vreun aviz de la Primarie#-o)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica maria dinca maria dinca Ma intereseaza sa stiu daca pot cere unui expert judiciar inainte de a incepe un partaj in instanta o expertiza a unui imobil situat in Bucuresti cu o ... (vezi toată discuția)
O mare dilema daniela.ilea daniela.ilea Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa ... (vezi toată discuția)
Parcela de teren cu doua cladiri/locuinta pe ea acees comun sau individualizat octavian57 octavian57 Va supun atentiei urmatoareaspeta Pe o parcela de teren cu front stradal de 22 ml , se afla construita un imobil cu acces la drumul public pe primii 11 ml, ... (vezi toată discuția)