avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

Sotul meu este angajat la o firma care i-a operat in cartea de munca program de 2 ore timp de 3 luni, timp in care a asteptat sa plece intr-o tara straina, ca angajat al firmei in cauza. In momentul in care a plecat, a semnat un contract pe 1 an jumatate, cu plecari de 12 saptamani si pauze de 3 saptamani. Inainte de a pleca, a facut niste cursuri in Franta si in contract i s-a specificat ca daca renunta inainte de termen va plati niste bani, reprezentand scolarizare. Salariul care era stipulat in contract, nu si l-a primit lunar, urmand sa i se dea dupa primele 3 luni. Copie dupa contract nu are, nici dupa asigurarea de viata, cartea de munca este la noi dar nu este inchisa dupa ce au trecut cele 3 luni pana a plecat si nici nu i-au cerut-o. Dupa expirarea celor 3 luni, cand s-a intors in tara i s-a spus ca nu i se da nici un ban pana nu da declaratie la notariat cum ca dupa pauza de 3 saptamani in care sta in tara, se obliga sa plece din nou pt inca 3 luni.Eu am mai multe intrebari :
-Cum pot afla daca contractul a fost inregistrat la ITM ?
-Daca contractul era in regula, de ce sa mai dea declaratie notariala ?
-Cum isi poate recupera salariul pe lunile lucrate?
-Cu cine sa iau legatura pt a chema in instanta firma si a lamuri situatia?
Va multumesc anticipat si daca se poate am nevoie de un avocat care sa ma ajute in situatia de mai sus.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 2 Octombrie 2008
Pentru prima intrebare si a treia raspunsul este clar : depuneti o sesizare al Inspectoratul teritorial de Munca in a carui raza teritoriala isi are sediul angajatorul. In sesizare, mentionati toate aceste aspecte - daca are c.i.m. inregistrat la ITm, neplata salariului etc.
Nu este obligat sa dea declaratia notariala. Nu au ce sa faca cu ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vreo sansa sa imi recuperez banii? alexandru.grigorescu alexandru.grigorescu Pe data de 15.06 m-am angajat la o firma. Am lucrat fix 3 saptamani de la acea data. Am plecat de la ei pentru ca a trebuit sa fac lucruri de care nu m-i s-a ... (vezi toată discuția)
Amenintari din partea sefului MihaelaCristina98 MihaelaCristina98 Am si eu o intrebare, lucrez la o societate in incinta unui mall, contractul este facut dar eu nu l-am semnat, din cate stiu trebuie sa semnez doua exemplare, ... (vezi toată discuția)
Nu mi se da foaie de lichidare si sunt amanat cu lichidarea AdrianSp33d AdrianSp33d Fostul angajator desi am plecat de acolo cu demisie cu preavizul legal de 15 zile si la postul care-l ocupam nu aveam la ce sa apara probleme in fisa de ... (vezi toată discuția)