avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenintari din partea sefului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenintari din partea sefului

Am si eu o intrebare, lucrez la o societate in incinta unui mall, contractul este facut dar eu nu l-am semnat, din cate stiu trebuie sa semnez doua exemplare, unu ramane la mine si unu la angajator, dar pe contract apar 8 ore de munca, dar eu lucrez 12, lucrez o zi una o stau acasa, recet am avut o discutie cu seful iar el mi-a spus ca nu am voie sa mai plec din standul asta la care sunt, dar in astea 12 ore eu nu am dreptul la pauza? Mi s-a spus ca am voie sa ies odata sa imi iau de mancare dar nu am voie sa stau mai mult de 5 minute si odata la toaleta, iar la ultima discutie mi s-a interzis sa mai parasesc locul absolt pentru nimic, este normal asa ceva?
Contactați imediat ITM-ul . Nu are absolut voie sa facă așa ceva. Puteți sa îl dați in judecată in plus societatea i se va putea Închide și Dvs o sa aveți dreptul la despăgubiri dacă îl dați in judecată.
1. În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.
(art.134 C.mun.)

2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Treaba e ca in contract scrie clar , dreptul la repaos zilnic si saptamanal, iar eu daca parasesc standul, fie ca ma duc la toaleta sau sa imi cumpar ceva de mancare, primesc imediat telefon si sunt luata la rost pe motivul plecarii, si amenintata ca voi fi data afara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la pauza ankalupu ankalupu buna ziua, exista vreo lege prin care ca angajat sa am dreptul la pauza?sa merg la baie in special. sau trebuie sa ma supun ca un sclav angajatorului si sa ... (vezi toată discuția)
Programul de munca tudosemihaela tudosemihaela lucrez intr-un hipermarchet , functia casier, part-time (16,15-22,15 cnf. contr. de munca) ,programul magazinului fiind 8-22 .Prima mea intrebare este : au ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa tdanut tdanut daca lucrez pe o masina speciala si prin regulament interior nu am voie sa parasesc masina doar in incinta institutiei ma pote obliga sa iau pauza de masa in ... (vezi toată discuția)