Locuiesc intr-o casa nationalizata de peste 40 ani. Eu nu am putut cumpara casa cand s-a dat legea 112 intrucat nu am avut posibilitati. Pentru aceasta casa s-a depus de catre proprietar o cerere de revendicare (in 2002 sau 2003), dar nu s-a deschis inca proces. Acum eu vreau sa cumpar aceasta casa fiind ajutata financiar de nepoata mea. In urma noilor modificari aduse acestei legi, ce se va intampla cu chiriasii care nu au cumparat casele nationalizate?
Daca fostii proprietari tabulari sau mostenitorii acestora au depus in termen notificarea prev de L.10/2001 (febr.2003 ultim termen pt cererile de restituire) nu sunt multe de facut - din pacate! Va trebui sa asteptati solutia pe care o va da Comisia de restituire a imobilelor nationalizate si, eventual, solutionarea contestatiei daca fostii proprietari nu vor fi de acord cu solutia Comisiei. Daca fostilor proprietari li se va recunoaste dreptul vor primi casa, iar chiriasii pot ramane acolo un anumit interval de timp (cred ca 5 ani) pana la evacuare.
Sa nu cereti cumpararea casei acum! In mod legal si moral, ar trebui sa vi se spuna ca exista o cerere de restituire care urmeaza a fi analizata si nu vi se va permite sa o cumparati, dar exista si varianta - total imorala! - sa va dea voie sa o cumparati.
Deoarece dv cunoasteti ca imobilul e pe cale de a fi restituit va conduce la anularea contractului de vanzare-cumparare in instanta (in proces deschis de fostii proprietari) pt ca se va dovedi ca nu ati fost de buna credinta cand ati incheiat actul de vanzare-cumparare. Asteptati sa vedeti ce se intampla - poate cei care au facut cererea de restituire nu pot dovedi ca sunt fosti proprietari tabulari (adica, cei al caror nume apare in cartea funciara inainte de data nationalizarii) sau - in functie de caz - nu pot dovedi ca sunt mostenitorii acestor proprietari.
Casa nationalizata
gigi31
Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu cateva sfaturi intr-o problema cu o casa nationalizata. In anul 1997 am cumparat o casa nationalizata de la statul roman, ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara
gigi31
Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu cateva sfaturi intr-o problema cu o casa nationalizata. In anul 1997 am cumparat o casa nationalizata de la statul roman, ... (vezi toată discuția)