avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poate fi cumparat un imobil nationalizat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poate fi cumparat un imobil nationalizat?

Pentru casele nationale prin decret 92 si care nu au proprietar, cum poate chiriasul sa cupere locuinta daca nu s-a gasit (decretul) trecerea de la proprietar la stat.
Daca stiti cum ajutati-ma cu un raspuns va rog!!!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 11:04, 15 Noiembrie 2008
De unde stiti ca imobilul respectiv a fost nationalizat prin D.92/1950 daca spuneti ca nu s-a gasit „trecerea de la proprietar la stat”? In extrasul CF al imobilului trebuie sa fie inscris cel putin dreptul de posesie al statului... Tot din acel document puteti afla si care sunt fostii proprietari tabulari...
Puteti cumpara imobilul daca s-a dispus vanzarea acestuia de autoritatatea care il are in posesie. Eventual, puteti inainta o cerere in acest sens catre consiliul local – dar asigurati-va ca imobilul nu este in litigiu (tot din CF ar trebui sa aflati) si asigurati-va ca nu exista o notificare facuta de mostenitorii fostilor proprietari tabulari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decret 92/1950 Maria Posciuc Maria Posciuc Buna seara, Stie cineva unde este arhivat originalul decretului 92/50? si daca,copiile actelor de proprietate in baza carora s-a facut ... (vezi toată discuția)
Nulitate nationalizare si uzucapiune nicolae_adi nicolae_adi buna.ma numesc adrian si am o problema mai complicata daca sunteti amabili sa ma ajutati: am descoperit de curand ca imobilul in care au locuit parintii mei ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare legea 112 ged ged Un chirias intr-un imobil nationalizat cumpara in 1997 pe legea 112 apartamentul din vila nationalizata cu decret 92/1950. Fac cu el un antecontract de ... (vezi toată discuția)