O firma care comercializeaza la populatie produse cosmetice si detergenti, ofera stimulente ptr.fidelizarea clientilor, astfel: cumperi 2 produse si al 3lea ti se ofera gratis.
exemplu: 2 creme a 10 lei/cream le cumperi si o primesti gratis pe a-3a,iar pe bonul fiscal incasez 20 lei(c/val.a 2 creme )iar 10 lei ( cea de-a 3a crema )se evidentiaza separat cu semnul minus.Cum operez in contabilitate aceasta reducere acordata clientului,mai precis cum descarc contul de marfuri , tva si adaos cu marfa oferita cadou?
O observatie: a-III-a cutie cu crema trebuie evidentiata in bonul fiscal cu pret 0 (zero) iar nu cu semnul minus.
Pentru ca nu se stie dinainte cate produse se vor da ca bonus, se va face NIR cu toate produsele ca si cum s-ar vinde la pret intreg. Cand se listeaza raportul fiscal se constata cate produse s-au dat bonus si se face un proces verbal de modificare de pret. Astfel se va scade din gestiune valoarea corespunzatoare produselor date bonus.
Contul 709
rocky2009
Buna ziua,
am si eu o intrebare legata de contul 709 si anume, am un contract de service ( nu implica contract scris de discount) in care vreau sa dau ... (vezi toată discuția)