avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1427 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reduceri comerciale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reduceri comerciale

O firma care comercializeaza la populatie produse cosmetice si detergenti, ofera stimulente ptr.fidelizarea clientilor, astfel: cumperi 2 produse si al 3lea ti se ofera gratis.
exemplu: 2 creme a 10 lei/cream le cumperi si o primesti gratis pe a-3a,iar pe bonul fiscal incasez 20 lei(c/val.a 2 creme )iar 10 lei ( cea de-a 3a crema )se evidentiaza separat cu semnul minus.Cum operez in contabilitate aceasta reducere acordata clientului,mai precis cum descarc contul de marfuri , tva si adaos cu marfa oferita cadou?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:52, 20 Noiembrie 2011
Am gasit pentru dvs.
[ link extern ]
O observatie: a-III-a cutie cu crema trebuie evidentiata in bonul fiscal cu pret 0 (zero) iar nu cu semnul minus.

Pentru ca nu se stie dinainte cate produse se vor da ca bonus, se va face NIR cu toate produsele ca si cum s-ar vinde la pret intreg. Cand se listeaza raportul fiscal se constata cate produse s-au dat bonus si se face un proces verbal de modificare de pret. Astfel se va scade din gestiune valoarea corespunzatoare produselor date bonus.
ok,si care ar fi articolul contabil corespunzator bonusului? se lucreaza cu 709?multumesc
5311 % pretul de vanzare la toate 3
707
4427

667 5311 bonus
In baza procesului verbal de modificarea pretului se face un NIR in rosu (cu semnul minus). Deci, nu inregistrez bonusul ca atare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie discount la vanzare cu amanuntul ioana.diana.cristea ioana.diana.cristea buna ziua, imi puteti spune va rog monografia in cazul urmator: un magazin alimentar, decat sa aiba perisabilitati, prefera sa dea discount la produse, pe ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal cu discount b_mihaela b_mihaela buna ziua . am nevoie de ajutor:cum inregistrez in contabilitate, ca furnizor,un bon fiscal care are inregistrat si reducere?am inteles ca nu se mai ... (vezi toată discuția)
Contul 709 rocky2009 rocky2009 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de contul 709 si anume, am un contract de service ( nu implica contract scris de discount) in care vreau sa dau ... (vezi toată discuția)