Avocatul poate fi imputernicit prin procura speciala in situatia in care va aflati intr-unul din cazurile prev de art 614 c.proc.civ.
In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar.
Procurile speciale sunt intocmite de notarii publici, prin urmare orice notar are un astfel de model.
Veti adapta continutul procurii impreuna cu avocatul dvs. in functie de situatia efectiva si aici ma refer de exemplu la imputernicirea avocatului de a incheia divortul si prin acordul partilor, in situatia in care parata/paratul va fi de acord cu incheierea unui " acord " pe divort cat si capetele accesorii divortului.sau partea poate imputernici avocatul pentru reprezentare numai la instanta de fond sau si la celelalte instante ( tribunal, curte de apel), daca se exercita cai de atac s.a.m.d.
Judecata in lipsa mea
jus7m
am inaintat divortul si am primt termen in luna noiembrie totul a fost ok pana cand am gasit sa plec din tara la munca in strainatate ,am inteles ca se poate ... (vezi toată discuția)