avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... NELAMURIT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

NELAMURIT

Buna, as avea o intrebare in legatura cu codul muncii. A aparut vreun paragraf care sa le permita patronilor sa nu plateasca muncitorului drepturile salariale daca pleaca fara preavizul de 20 de zile? Mai nou acest lucru se zvoneste...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:55, 27 Noiembrie 2011
Asta inseamna daca imi gasesc un loc de munca mai bun ca si cel actual,pot sa imi dau demisia iar angajatorul trebuie sa imi plateasca pana in ultima zii de lucru. Daca nu vrea pot sa il dau in tribunal? Si daca l-as da am dovezi cu ce l-as castiga foarte usor, si poate as putea sa castig si alte despagubiri decat cele de ultim salar.....
Puteti sa va dati demisia sau sa solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor - situatie in care nu se acorda preaviz.

Pe perioada preavizului. c.i.m. isi produce toate efectele ...prin urmare, veti fi platit pana la terminarea preavizului. In caz de neplata a salariului aveti urmatoarele modalitati: sa va adresati ITM-ului si/sau sa actionati in judecata pe fostul angajator.

In litigiile de munca, sarcina probei o are intotdeauna angajatorul ..el va trebui sa faca dovada ca va platit salariul .. nu se exclude si posibilitatea dvs de a proba cele ce afirmati.
Mai am o intrebare, daca angajatorul mi-a promis verbal un salar de 750-850 in mana, dar dupa prima luna de salar abia daca ajung la 700 in mana am vreo posibilitate ca sa dovedesc cele spuse de el verbal? Salarul de incadrare este de 844 net....
scuze ca intervin, dar care este acel articol din codul muncii care reglementeaza demisia cu acordul partilor si neefectuarea preavizului.
va multumesc.
eu1001 a scris:

scuze ca intervin, dar care este acel articol din codul muncii care reglementeaza demisia cu acordul partilor si neefectuarea preavizului.
va multumesc.

Demisia cu acordul partilor nu exista ... exista:
- incetarea raportului de munca cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.

- demisie cu preaviz - art.81 alin.7 C.mun.

- demisie fara preaviz - art.81 alin.7 - cand se renunta la termanul de preaviz in totalitate , art.81 alin.8 C.mun. , cand angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin c.i.m.

@ robert19841209

Salariul de incadrare este de 844 lei net? ... poate ati vrut sa spuneti brut ?

Alte discuții în legătură

Incetare cim demisie anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul cand un angajat isi da demisia pe 13 dec 2011, termen preaviz 20 zile lucratoare care se termina pe 12 ian ... (vezi toată discuția)
Urgenta!demisie fara preaviz cu meniunea "angajatorul nu a respectat obligatiile contractuale" biloida biloida Buna seara, sunt un angajator de buna credinta. O angajata pe post de casiera, pe baza fisei personale de evidenta a monetarului, a avut un minus de 173,63 ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz ralucyb ralucyb buna ziua! lucrez la o un patron ca lucrator comercial intr-un magazin, doresc sa imi dau demisia fara sa mai stau in preaviz, patronul m-a amenintat ca daca ... (vezi toată discuția)