avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inchiriere cabana pe cod CAEN 6820
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inchiriere cabana pe cod CAEN 6820

Buna seara,

Am o casa la munte si as vrea sa o inchirez in aceasta iarna la mai multe grupuri pe peroiada scurte. Nu ofer neaparat servicii de cazare. Cabana se inchiriaza integral.

Pot deschide un PFA pe Caen 6820 pentru a inchiria si a plati la stat ce se cuvine ?
Si care este procedura ? Declar o data pe an toate veniturile sau de fiecare data cand inchiriez...trebuie sa merg la ANAF?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 15:18, 22 Noiembrie 2011
Se declara la inceputul fiecarui an fiscal venitul anticipat iar in anul urmator se declara venitul real. Se plateste impozit pe venitul net . Din venitul brut se scad cheltuielile cu utilitatile , renovari, curatenie etc . Contabilitate in partida simpla.
Partea de contabilitate pot sa o fac eu ? Adica merg..declar un venit estimat...apoi merg si declar venitul real - cheltuiel ? Sau trebuie un contabil autorizat ?

Casa de marcat este obligatorie in acest caz?

Multumesc !
Contabilitate puteti sa o conduceti si dvs., nu trebuie sa fiti contabil autorizat.
OUG nr. 28/1999 prevde ca ,, Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale,,.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit inchiriere casa de vacanta A_Grigorescu A_Grigorescu Buna ziua, Am inteles de pe forum ca trebuie declarat un venit estimat inaintea anului fiscal , urmat ca la incheierea anului sa fie declarat venitul ... (vezi toată discuția)
Pensiune bionut1983 bionut1983 sunt posesorul unei case de vacanta la mare pe care o inchiriez si se tot zvoneste ca din vara asta circula fiscul deghizatii in turisti pentru a fi in ... (vezi toată discuția)
Infiintare frizerie cyp80myr cyp80myr Am 32 de ani si as dori sa deschid o frizerie,dar nu am calificare.Se poate?Am spatiul meu si pentru ca nu am calificare ,as dori sa inchiriez scaune.Daca se ... (vezi toată discuția)