avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit Inchiriere casa de vacanta
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit Inchiriere casa de vacanta

Buna ziua,
Am inteles de pe forum ca trebuie declarat un venit estimat inaintea anului fiscal , urmat ca la incheierea anului sa fie declarat venitul real...in cazul inchirii unei case de vacanta (cabana la munte/perioade scurte ).

- Care este procedura ? Se merge la ANAF si se declara ?Sau am nevoie de un contabil ? In cazul in care eu estimez un venit care se dovedeste a fii mai mic decat cel real cum se procedeaza ?

- Se poate face si fara PFA ? (cod 6820 ) ?
- Casa de marcat este obligatorie daca se face prin PFA ?

Multumesc !
PS: Legislatia imi da dureri de cap #-o :)
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 09:46, 22 Noiembrie 2011
1. Dupa incheierea anului fiscal, veti merge la finante si veti declara valoarea reala obtinuta din inchirierea proprietatii. Ulterior veti primi decizia de regularizare in baza careia veti achita diferenta de impozit.
2. Pentru inchirierea bunurilor imobile proprietate, nu aveti nevoie sa va constituiti in PFA.
3. Nu aveti nevoie de casa de marcat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere cabana pe cod caen 6820 A_Grigorescu A_Grigorescu Buna seara, Am o casa la munte si as vrea sa o inchirez in aceasta iarna la mai multe grupuri pe peroiada scurte. Nu ofer neaparat servicii de cazare. ... (vezi toată discuția)
Pensiune bionut1983 bionut1983 sunt posesorul unei case de vacanta la mare pe care o inchiriez si se tot zvoneste ca din vara asta circula fiscul deghizatii in turisti pentru a fi in ... (vezi toată discuția)
Infiintare frizerie cyp80myr cyp80myr Am 32 de ani si as dori sa deschid o frizerie,dar nu am calificare.Se poate?Am spatiul meu si pentru ca nu am calificare ,as dori sa inchiriez scaune.Daca se ... (vezi toată discuția)