avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare de viata

Am un ap. ipotecat pe 18 ani, garantul ipotecar fiind o nepoata. Desi ap. este asigurat, as dori sa-mi fac o asigurare de viata care sa includa plata creditului in caz de deces. Mentionez ca, banca la care am creditul, nu mi-a cerut o astfel de asigurare.
In momentul de fata, imi platesc ratele si sunt sanatoasa cf. varstei pe care o am.
Insa, nu stiu ce-mi va rezerva viata si nu doresc sa-i fac o ''bucurie'' nepoatei, care m-a ajutat.
Va rog sa-mi spuneti daca se poate si ce fel de asigurare trebuie sa fac
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:46, 21 Noiembrie 2011
Nu cunosc sa existe o polita de asigurare care sa va plateasca ratele la credit in caz de imbolnavire sau deces. Dar puteti sa faceti o polita de asigurare de deces pe termen limitat (adica pe o perioada egala cu perioada creditului ramas) la care suma asigurata sa fie egala cu suma creditului pe care il mai aveti de achitat la banca.
Trebuie sa anunt banca?
iwik a scris:

Trebuie sa anunt banca?

este bine s-o anuntati sa le dati si lor o copie la dosar

Exista asiguratori (printre ce imai importanti) care au acest fel de asigurari speciale, legate de credite.Dupa ce gasiti tipul de polita cu clauzele convenabile si asiguratorul, intocmiti polita cu cesiune pentru banca creditoare si depuneti documentul de cesiune impreuna cu copia politei, la dosarul de credit(la banca).Puteti accesa si ofertele asiguratorilor pe internet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular imprumut decedat marius_cluj marius_cluj buna ziua, datele problemei sunt: credit de nevoi personale ~20 k eur : un titular, un coplatitor si o ipoteca pe un apartament care nu apartinea ... (vezi toată discuția)
Credit europe, credit ipotecar problema asigurari. paperboy paperboy Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta si pe mine cu o problema legata de asigurarile de viata si imobil incheiate pentru un credit ipotecar la Credit Europe ... (vezi toată discuția)
Credit banca potorac potorac Buna ziua, tatal meu a decedat,avea asigurare de viata la un credit de nevoi personale,cand am fost la acea sucursala sa anuntam decesul ni s-a cerut copii ... (vezi toată discuția)