avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... certifcatul medical la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

certifcatul medical la angajare

eu ma cert aici cu un jurist care a revenit la acelasi loc de munca dupa o luna de la pensionare, a incheiat un nou contract de munca si ..._?? sustine sus si tare ca nu are nevoie de certificat medical pentru ca el doar a intrerupt activitatea

IATA CE SPUNE LEGEA :
ART27 CODUL MUNCII
(1) O persoană poate fi angajată în muncă numai în baza unui certificat medical, care constată faptul că cel în cauză este apt pentru prestarea acelei munci.

(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de muncă.

Art. 28

Certificatul medical este obligatoriu şi în următoarele situaţii:

a) la reînceperea activităţii după o întrerupere mai mare de 6 luni, pentru locurile de muncă având expunere la factori nocivi profesionali, şi de un an, în celelalte situaţii;

b) în cazul detaşării sau trecerii în alt loc de muncă ori în altă activitate;

Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 8 Septembrie 2004
Sustine-ti punctul de vedere. Face bine la psihic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Analize medicale la revenirea din concediu medical bogddana bogddana Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca la revenirea dupa un concediu medical de 9 lunim (nu CIC, concediu medical de boala ) un angajat trebuie sa faca ... (vezi toată discuția)
Concediu medical 180 zile carsim4 carsim4 Daca am un coleg care beneficiaza de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca de 180 zile (cu avizul medicului expert pe ultimele certificate ... (vezi toată discuția)
Angajare, certificat medical marianconta marianconta Buna ziua. Am doua situatii pe care vreau sa le discut cu dumneavoastra, si anume: 1) am o persoana care initial a fost angajata ca muncitor necalificat, iar ... (vezi toată discuția)