avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical 180 zile
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical 180 zile

Daca am un coleg care beneficiaza de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca de 180 zile (cu avizul medicului expert pe ultimele certificate medicale) la reluarea activitatii trebuie sa imi aduca din nou adeverinta de la medicul de medicina muncii ca este apt pentru munca sau nu?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: IoanaAda , utilizator 17:16, 27 Iulie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Art. 28 din codul muncii republicat
Certificatul medical este obligatoriu si in urmatoarele situatii:
a) la reinceperea activitatii dupa o intrerupere mai mare de 6 luni, pentru locurile de munca avand expunere la factori nocivi profesionali, si de un an, in celelalte situatii;
;;;
;;;
Multumesc.
Din cate stiu eu este o obligatie a angajatorului se a dispune efectuarea unui control medical de catre medicul de medicina muncii la revenirea salariatului la locul de munca dupa o perioada de intrerupere mai mare de 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare dupa concediul crestere copil bogdan77m bogdan77m Ce documente trebuie sa aduca persoana care revine la munca dupa terminarea concediului de crestere si ingrijire copil ? Contractul a fost suspendat iar acum ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la servici dupa concediu medical anasimo anasimo daca ai concediu medical timp de un an de zile cu un diagnostic destul de grav si cand te intorci la servici se poate sa iti faca angajarea din nou? nu ... (vezi toată discuția)
Certifcatul medical la angajare anonim anonim eu ma cert aici cu un jurist care a revenit la acelasi loc de munca dupa o luna de la pensionare, a incheiat un nou contract de munca si ..._?? sustine sus ... (vezi toată discuția)