avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... constatare vechime in munca prin instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

constatare vechime in munca prin instanta

Buna ziua, am o problema referitor la atestarea vechimii in munca, atunci cand carnetul de munca a ars. Am inteles ca trebuie facuta cerere in instanta judecatoreasca, insa nu cunosc un model de cerere si care instanta. De asemenea, ca dovezi am inteles ca trebuie depuse adeverinte sau alte probe. Daca societatea unde s-a lucrat mai demult, nu mai exista, cum fac dovada vechimii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 21 Noiembrie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Instanta competenta este Tribunalul in raza caruia isi are domiciliul reclamantul

2. Cererea va fi insotita de însotite de înscrisuri din care sa rezulte ca între partile aratate în cerere a existat un raport de munca, precum si de dovezi care sa confirme ca nu s-au putut obtine actele necesare dovedirii situatiilor ce urmeaza a se stabili de catre comisie.
Prin cerere se vor indica si cel putin doua persoane pentru fiecare perioada reconstituita, dintre cele care dovedesc cu acte ca au lucrat în aceeasi perioada si unitate cu solicitantul.

3. Prin actiunea formulata, reclamantul va chema in judecata pe paratul ITM .... , solicitand instantei ca prin hotararea ce o va pronunta sa se dispuna reconstituirea vechimii sale in munca, pentru perioada .........., in calitate de salariat al SC .... si obligarea paratului sa efectueze cuvenitele mentiuni in carnetul sau de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituirea carierei profesionale emil ion emil ion Am o problema,va rog sa ma ajutati.Este vorba de sotie.In anul1976 a lucrat timp de 6 luni la o intreprindere,cartea de munca respectiva s-a pierdut.A ... (vezi toată discuția)
Reconstituire conditii speciale de munca Spiridush Spiridush Buna tuturor, Pe scurt: persoana a lucrat la o societate care in acest moment nu mai exista. In carnetul acesteia de munca nu a fost specificat faptul ca a ... (vezi toată discuția)
Ajutor in probleme legate de cartea de munca Mviorica Mviorica Am avut o societate fiind angajata in perioada 1992-1998 platind contributiile la zi sotul a fost administrator acum decedat, cei de la cartea de munca nu vor ... (vezi toată discuția)