am o intrebare la care as dori un raspuns
in luna aprilie sotul mreu a divortat in urma divortului el ramand cu copilul,ac divort sa terminat in luna octombrie,trebuie sa platesc pensie alimentara pt copilul aflat in grija sa,intrebarea este
in luna noiembrie am platit jumatate din pensia alimentara ce revine minorului din luna aprilie de cand sa intentat divort,fostul sot ma ameninta ca daca nu platesc toata suma ma va da in judecata,poate face acest lucru,precizez ca nu exista hotararea definitiva si irevocabila in acest proces de divort,pana sa apara aceasta hotarare, ma poate da in judecata pt ca nu am platit toata suma din pens alim
Pana nu este definitiva hotararea de divort si care contine si cuantumul pensiei de intretinere a minorului nu va poate reclama la politie si nici da in judecata. Ce trebuie sa stiti ca suma calculata de instanta o veti plati din ziua introducerii actiunii.
da platesc nu se pune problema
dar daca platesc si se face dovada ca platesc imi poate face ceva,eu momentan nu lucrez,dar totusi platesc
el ma ameninta ca ma va baga in puscarie
Doamna, pana la puscarie, drumul e lung. Mai intai trebuie sa faca o plangere la politie, pe motiv de abandon de familie. Pentru asta are nevoie sa prezinte o hotarare definitiva si irevocabila, pe care el nu o are. Mai apoi trebuie sa dovedeasca faptul ca nu platiti cu rea credinta. Ca aveti bani si nu vreti sa-i dati! Veti fi audiata la politie si un procuror ca decide daca este un caz de trimis in justitie. Daca nu, se da NUP (neinceperea urmaririi penale!). Chiar daca veti fi trimisa in judecata - prin absurd! - veti fi achitata daca platiti toata suma pe care o datorati.
Spuneti-i fostului sot ca exista o pedeapsa pentru denunt calomnios.
Custodie copil
liviaspirea
Buna ziua, sunt divortata din anul 2009, si am custodia definitiva si irevocabila in ceea ce priveste minorul in varsta de 6 ani. Tin sa mentionez ca din 2009 ... (vezi toată discuția)