avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare

buna ziua sunt dna melania si as dorii sa va intreb daca fostul sot nu mi-a platit pensia alimentara de 7 luni la cine trebuie sa apelez intai la politie sau la avocat
Cel mai recent răspuns: Eladaela , utilizator 18:20, 17 Iulie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
mai intai, e bine sa contactati un avocat si sa ii povestiti lui ce se intampla cu sotul dvs; daca acesta nu are venituri, independent de vointa sa, atunci politia, chiar daca veti formula o plangere penala, va inchide dosarul cu propunere de neincepere a urmaririi penale.
Daca e rau platnic sau a disparut, atunci va fi intr-adevar, dificil sa faceti ceva de asa maniera incat sa primit pensia pentru copil.
Din pacate, Romania mai are f. mult de parcurs pana cand va realiza o protectie reala pentru minorii ramasi la unul dintre parinti, in urma divortului parintilor. In alte state, de exemplu, in cele scandinave, se aplica urmatoarea regula: daca sotul nu a platit din varii motive, statul achita pensia imediat luna de luna si apoi il cauta pe parintele rau platnic si in gaura de sarpe sa ii ia banii inapoi!:)
~ Conținut șters la cerere ~
Variantele sunt doua:
-daca aveti o hotarare judecatoreasca defintiva si irevocabila de stabilire a pensiei de intretinere o puteti investi cu formula executorie si proceda la executarea silita a acestuia; aceasta varianta o puteti ultiliza numai in masura in care cunoasteti daca are in proprietate vreun imobil sau detine vreun cont bancar cu lichiditati, iar daca realizeaza venituri ( angajat cu forme legale) puteti opta pentru varianta popririi,
-daca varianta de sus nu poate fi pusa in aplicare mai aveti posibilitatea formularii unei plangeri pentru infractiunea de abandon de familie prev. de art.305 al.1 lit. c) c.pen.
Scria cineva ca daca omu' nu plateste pensia alimentara deaorece nu are venituri(independent de vointa lui,normal:D)politia va da "NUP"....
Deci....live go on:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara loricica79 loricica79 as dori sa stiu ce am de facut pt a actiona in instanta fostul sot pt neplata pensie copil?X-( (vezi toată discuția)
Ce sa fac daca fostul sot n-a mai platit pensia de intretinere? sinoesasha sinoesasha anul trecut mi-am dat sotul in judecata pentru pensie alimentara. intretimp am bagat si divortul si am obtinut custodia totala a copilului, plus obligatia ca ... (vezi toată discuția)
Nepunere in aplicare a unei sentinte(autoritatile dau din coate) casanova30bc casanova30bc Buna seara am o sentinta in care scrie negru pe alb ca fosta sotie sa plateasca pensie alimentara incepand din momentul introducerii actiune adica spt ... (vezi toată discuția)