Buna seara am o sentinta in care scrie negru pe alb ca fosta sotie sa plateasca pensie alimentara incepand din momentul introducerii actiune adica spt 2008,sentinta e din luna noiembrie a anului 2009 ,ea locuieste in Italia si nu mi-a platit nici un leu nici in momentul de fata,am facut plangere la politie si nimic,a zis ca nu are venituri si mi-a inchis gura,cred ca nici documentele de identitate nu le-a schimbat cum e obligata prin lege sa revina la numele anterior de fata,inca merge cu numele meu,ce este de facut ,nu stiu la ce autoritati sa mai merg sa-mi puna si mie sentinta in aplicare.Va multumesc!
Legalizati si investiti sentinta cu formula executorie si puteti trece la executarea silita a acesteia prin intermediul unui executor judecatoresc daca fosta sotie are un imobil in proprietate sau un cont in bancar cu lichiditati.
Daca nu, ramane doar varianta plangerii pentru abandon de familie-art. 305 al.1lit.c) c.p., pentru ca inteleg din cele postate de dvs. ca nu are un loc de munca cu forme legale pentru a se putea institui o poprire pe venituri.:sorry:
de executare silita nu poate fi vorba ca nu are nici cont nici proprietate pe numele ei,dar unde sa mai fac plangere ca la politie am fost si nimic,dar va rog sa-mi spuna cineva cum e art 305 se refera si in cazul cand nu are nici un venit declarat
Pensie alimentara?
lexyaly
de cand am divortat n-a platit odata pensia alimentara .cum pot face sa recuperez pensia din urma si daca e vreo modalitate sa se opreasca din salriul lui ... (vezi toată discuția)