avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita a pensiei alimentare
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita a pensiei alimentare

Buna seara,
Imi puteti spune , va rog , care este modalitatea de a cere o executie pentru neplata pensiei alimentare pentru care exista deja o sentinta judecatoreasca. Fostul meu sot nu doreste sa achite plata pentru intretinerea minorului, sustinand ca nu are venituri. in acelasi timp fiind depistat ci am actele necesare din care pot dovedi ca lucreaza pe teritoriul Italiei . Exista posibilitatea de a afla cumva daca este platitor de inpozite pe teritoriul Romaniei? Exista o modalitate prin care i se poate pune sechestru pe un cont , atat din Romania cat si din Italia?
Va multumesc frumos pentru ajutor.
Cu stima, Mary
Cel mai recent răspuns: meryliv , utilizator 20:21, 15 Decembrie 2011
Pentru inceput, formulati o sesizare la politie pentru abandon de familie, in baza art. 305 litera (b) codul penal.
Apoi, puteti merge la un executor judecatoresc, pentru ca aveti deja o sentinta in acest sens.
La politie a fost facuta deja plangerea , doar ca eu nu stiu pe ce anume pot sa-l execut. nu detin decat copie de pe buletinul lui si atat. executorul poate afla daca detine bunuri ? Se poate executa si contul din banca?
Multumesc frumos,
Executorul poate solicita de la primarie o decizie de impuinere cu toate bunurile lui imobile, auto, supuse impozitului, iar de la banci eventuale conturi.
Acestea se pot executa.
Multumesc foarte mult . Daca el nu mai detine nimic in Romania, unde ma pot adresa pentru a afla contul lui din Italia? Ce anume detine acolo?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate valorificare creanta juridic dana juridic dana O persoana fizica, cetatean al unui stat nonUE, cu rezidenta permanenta in Romania, a obtinut in instanta un titlu de creanta impotriva unei societati ... (vezi toată discuția)
Executare silita kulymen kulymen În urma hotărâri judecătorești definitive am de recuperat 7000 euro daune morale și materiale de la o persoana. Am dat la executor pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)
Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)