de cand am divortat n-a platit odata pensia alimentara .cum pot face sa recuperez pensia din urma si daca e vreo modalitate sa se opreasca din salriul lui direct pensia baiatului
Va puteti plinge penal pentru savirsirea infractiunii prevazute si pedpsite de art. 305 lit.c cod penal si de asemenea puteti infiinta poprire pe veniturile debitorului daca stii unde lucreaza.
Plangerea se depune la organul de politie de la domiciliul dv., urmand ca acestia sa faca demersuri in stabilirea domiciliului fostului sot si sa trimita plangerea la organul de cercetare penala competent, din raza teritoriala a domiciliului ex-sotului. Depuneti cererea in dublu exemplar din care unul il pastrati cu nr. si data de inregistrare la organul de politie. Dupa o luna mergeti inapoi si interesati-va de stadiul cercetarilor. La cerere veti depune o copie de pe sentinta irevocabila prin care s-a stabilit incredintarea minorului la dv. si obligarea tatalui acestuia la plata pensiei de intretinere. Din sentinta va rezulta fostul domiciliu al ex-sotului. De asemenea, daca aveti o copie de pe certificatul de casatorie sau daca stiti data nasterii acestuia, va fi mai usor de cautat...;)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensia alimentara
liv29
Buna ziua,
Am si eu o problema pe care nu mai stiu cum sa o rezolv. De un an sunt divortat de fosta mea sotie si avem un copil de 10 ani impreuna, ... (vezi toată discuția)
Partaj
VieruMaria
Am divortat acum 6 ani, avem impreuna o camera de camin proprietate. Tribunalul mi-a incredintat mie cei doi copii, dar am fost nevoiti sa parasim camera si sa ... (vezi toată discuția)