avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sentinta definitiva si irevocabila!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sentinta definitiva si irevocabila!

Buna seara ! Revin pe forum cu probleme referitoare la divortul meu,avand cateva elemente noi.Deci incepand cu data de 20 mai sentinta de divort a devenit definitiva si irevocabila.In urma hotararii s-a stabilit ca cei 2 copii minori sa-mi fie incredintati spre crestere si educare,urmand ca fosta sotie(parata in dosar) sa plateasca pensie de intretinere incepand cu data introducerii actiunii(respectiv 28.nov.2007).Se asemenea s-a stabilit ca parata sa revina la numele purtat anterior casatoriei.Intrebarile mele sunt:
-ce trebuie sa fac pt. ca ea sa achite pensia de intretinere restanta,avand in vedere ca a achitat (prin mandat postal)doar ceva mai mult de jumatate,iar in momentul de fata nu mai lucreaza la societatea care a eliberat adeverinta de salariu din dosar?
- care este termenul legal de revenire la numele purtat anterior?Doresc acest lucru avand in vedere ca este datoare la o banca,refuza sa-si plateasca datoria si somatiile ii vin pe adresa mea,iar eu nu vreau ca numele meu sa fie inregistrat in baza de date a datornicilor.Mentionez ca refuza sa-si schimbe actele de identitate deoarece sta fara forme legale la o adresa si nu vrea sa fie trecuta la intretinere acolo,legitimandu-se cu actul ei de dupa casatorie!
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 08:50, 30 Mai 2008
Va putei plkinge penal pentru savirsirea infractiunii prevazute de art. 305 c.pen. De asemenea cu hotarirea rpin care s-a fixat pensia puteti face poprire pe veniturile pe care le obtine de la alta societate.
Dupa ce sentinta de divort a ramas definitiva si irevocabila va puteti adresa organelor competente pentru a vi se elibera document de idetitate nou cu bunele anterior si apoi cu acesta puteti face corectarile la banca unde aveti contul
Termenul de revenire la vechiul nume este de 15 zile de la data la care a ramas definitiva si irevocabila hotararea de divort.
Pentru recuperarea sumei restante puteti sa solicitati punerea in executare a hotararii prin care mama este obligata la plata pensiei alimentare pentru copiii minori.
In caz de neplata a pensiei mai mult de 2 luni consecutive, va puteti adresa Politiei cu o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie prevazuta de art.305 ali.1 lit.c C.pen.
GHIGU a scris:

Buna seara ! Revin pe forum cu probleme referitoare la divortul meu,avand cateva elemente noi.Deci incepand cu data de 20 mai sentinta de divort a devenit definitiva si irevocabila.In urma hotararii s-a stabilit ca cei 2 copii minori sa-mi fie incredintati spre crestere si educare,urmand ca fosta sotie(parata in dosar) sa plateasca pensie de intretinere incepand cu data introducerii actiunii(respectiv 28.nov.2007).Se asemenea s-a stabilit ca parata sa revina la numele purtat anterior casatoriei.Intrebarile mele sunt:
-ce trebuie sa fac pt. ca ea sa achite pensia de intretinere restanta,avand in vedere ca a achitat (prin mandat postal)doar ceva mai mult de jumatate,iar in momentul de fata nu mai lucreaza la societatea care a eliberat adeverinta de salariu din dosar?
- care este termenul legal de revenire la numele purtat anterior?Doresc acest lucru avand in vedere ca este datoare la o banca,refuza sa-si plateasca datoria si somatiile ii vin pe adresa mea,iar eu nu vreau ca numele meu sa fie inregistrat in baza de date a datornicilor.Mentionez ca refuza sa-si schimbe actele de identitate deoarece sta fara forme legale la o adresa si nu vrea sa fie trecuta la intretinere acolo,legitimandu-se cu actul ei de dupa casatorie!
Multumesc anticipat!

Pe partea pensiei de intretinere ii puteti face plangere penala numai pt a o speria.
Mai mult de atat nu vad sa se intample.
Cu cealalta problema cel mult o amenda contraventionala.
Intrebarea mea este daca ati facut partajul. Ce este cu imprumutul din banca? Dati amanunte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor emiliaclaudia emiliaclaudia BUNA ZIUA ,SUNT DIVORTATA DE APROAPE 9 ANI SI FOSTUL SOT A ACHITAT DOAR 1 LUNA PENSIE ALIMENTARA DE ATUNCI NIMIC VREAU SA STIU DACA IL POT DA IN JUDECATA PRIN ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila-cine o pune in aplicare? GHIGU GHIGU Buna ziua!.Revin iarasi cu problema mea:prin hotararea de divort (devenita definitiva si irevocabila prin neapelare in luna mai 2008) mi-au fost incredintati ... (vezi toată discuția)
fosta sotie refuza sa plateasca pensia alimentara la copii vani_1967 vani_1967 in urma divortului,am cistigat cei doi copii minori fosta sotie ,imediat dupa divort a plecat in strainatate si nu a platit pensia alimentara.as vrea sa o dau ... (vezi toată discuția)