avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit bancar ipotecar-decesul debitorului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit bancar ipotecar-decesul debitorului

Buna ziua ,tatal meu a facut un credit bancar ipotecar.Mama mea este co-debitor
In momentul incheierii contractului aceasta nu avea venit si un copil in intretinere (eu).Banca nu i-a facut asigurare de viata tatalui meu,sau orice fel de asigurare in caz de deces
Acuma mama mea este angajata, dar are un copil in intretinere(eu), elev in cls a 12a,bacalaureat,meditatii,etc
Daca se face succesiunea sub benificiu de inventar,si mama mea imi cedeaza totul mie, eu nesemnand nici un act, pot sa anulez creditul ipotecar ? sau daca nu , sa platesc doar o parte, sau ce solutii imi propuneti pentru a iesi din aceasta situatie .
Precizez ca valoarea imprumutului este cat valoarea apartamentului in momentul de fata,rata este foarte mare 460 franci elvetieni (1650 lei )
Cel mai recent răspuns: iwik , utilizator 22:45, 22 Noiembrie 2011
Nu sunt sanse sa scapati de credit, mama fiind coplatitor la acel credit, nu numai mostenitor al tatalui dvs/ sotului ei. In afara de asta, apartamentul e ipotecat la banca, mama nu are cum sa va cedeze partea ei fara acordul bancii.
Incercati ( mama ) sa gasiti solutii impreuna cu banca.
Du-te cu mama la o judecatorie/tribunal din orasul in care locuiti sau in raza acestuia, fa copii xerox dupa dosarul de credit si cautati un avocat, pt. ca numai acesta va poate ajuta.
Inainte de a aborda problema voastra, intreabati-l cat costa consultatia, pt. ca nimeni nu da sfaturi in mod gratuit. De acest aspect, interesati-va din timp. Si grabiti-va, intrucat rata este destul de mare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit fara ipoteca... si fara asigurare MihaelaPandia MihaelaPandia Tatal meu a luat un credit in 2008 pe 10 ani,in vestitii franci elvetieni,de la banca Piraeus.Acum ,din pacate,el nu mai este printre noi,insa creditul dupa ... (vezi toată discuția)
Credit in franci elvetieni transformat in euro Ayra Ayra Buna ziua Si eu, ca multi altii, in 2007, (am cumparat un apartament imi trebuia o diferenta) am luat un credit de 20000 de CHF cu ipoteca si ... (vezi toată discuția)
Proprirea roxicutza86 roxicutza86 mama mea a facut un credit in 2008 girand cu apartamentul in franci elvetieni.im momentul de fata plateste rata 800 dintr-un salariu de 1100.acum 3 luni tatal ... (vezi toată discuția)