Buna ziua ,tatal meu a facut un credit bancar ipotecar.Mama mea este co-debitor
In momentul incheierii contractului aceasta nu avea venit si un copil in intretinere (eu).Banca nu i-a facut asigurare de viata tatalui meu,sau orice fel de asigurare in caz de deces
Acuma mama mea este angajata, dar are un copil in intretinere(eu), elev in cls a 12a,bacalaureat,meditatii,etc
Daca se face succesiunea sub benificiu de inventar,si mama mea imi cedeaza totul mie, eu nesemnand nici un act, pot sa anulez creditul ipotecar ? sau daca nu , sa platesc doar o parte, sau ce solutii imi propuneti pentru a iesi din aceasta situatie .
Precizez ca valoarea imprumutului este cat valoarea apartamentului in momentul de fata,rata este foarte mare 460 franci elvetieni (1650 lei )
Nu sunt sanse sa scapati de credit, mama fiind coplatitor la acel credit, nu numai mostenitor al tatalui dvs/ sotului ei. In afara de asta, apartamentul e ipotecat la banca, mama nu are cum sa va cedeze partea ei fara acordul bancii.
Incercati ( mama ) sa gasiti solutii impreuna cu banca.
Du-te cu mama la o judecatorie/tribunal din orasul in care locuiti sau in raza acestuia, fa copii xerox dupa dosarul de credit si cautati un avocat, pt. ca numai acesta va poate ajuta.
Inainte de a aborda problema voastra, intreabati-l cat costa consultatia, pt. ca nimeni nu da sfaturi in mod gratuit. De acest aspect, interesati-va din timp. Si grabiti-va, intrucat rata este destul de mare!
Proprirea
roxicutza86
mama mea a facut un credit in 2008 girand cu apartamentul in franci elvetieni.im momentul de fata plateste rata 800 dintr-un salariu de 1100.acum 3 luni tatal ... (vezi toată discuția)