avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract telefonie fixa
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract telefonie fixa

Buna ziua.
Am contract cu o firma pentru furnizarea serviciului de internet pana pe data de 14.03.2012 si un contract expirat din februarie 2010 pentru telefonie fixa.
Doresc incetarea serviciului de telefonie fixa si am solicitat asta companiei care mi-a spus ca trebuie sa platesc taxa de reziliere pentru serviciul de internet datorita faptului ca nu imi pot furniza serviciul fara o linie telefonica aferenta.
Nu inteleg de ce trebuie sa platesc un abonament la telefonie fixa doar pentru ca ei nu au solutie tehnica de livrare serviciul internet.
In contractul semnat de internet la prevederi specifice este mentionat urmatorul lucru , citez "In cazul in care desfiintarea liniei telefonice suport are loc din culpa sau la cererea clientului, acesta este obligat la plata despagubirilor pentru incetarea prematura".
Eu nu solicit o reziliere a contractului ci o intrerupere a livrarii serviciului de telefonie pentru ca, contractul a expirat si cred ca nu este culpa mea pentru expirarea acestuia.
Intrebarea este daca pot solicita incetarea contractului de telefonie fara a mai fi obligat sa platesc si rezilierea celui de internet?
Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 16:59, 21 Noiembrie 2011
Din pacate asta a fost solutia tehnica pentru adresa dumneavostra unde aveti telefonie fixa si internet prin linia telefonica. Si nu cred ca e de vina furnizorul. Singura solutie e sa asteptati pana se expira si perioada contractuala pentru internet.

"

In cazul in care desfiintarea liniei telefonice suport are loc din culpa sau la cererea clientului, acesta este obligat la plata despagubirilor pentru incetarea prematura".


Este precizat ca nu puteti avea internet fara telefonie fixa, de aceea nu puteti obtine ceea ce doriti. Renuntarea la telefonia fixa inseamna implicit rezilierea contractului pentru internet si plata despagubirilor aferente.

@george_neagu v-a dat raspunsul corect.
Am inteles. Dupa parerea mea eu nu renunt la contractul de telefonie fixa acesta fiind expirat de aproape 1 an.
Din citatul oferit eu am inteles ca sunt obligat la plata despagubirilor atat timp cat reziliez contractul de telefonie. Acesta este expirat si asta nu este din vina mea. Dupa parerea mea compania ar fi trebuit sa reglementeze aceasta situatie mai eficient si anume sa obtina un contract de telefonie valabil.
Vreau sa mai precizez ca acest contract de telefonie a fost incheiat in luna martie a anului 1998 si a fost prelungit cu acte aditionale de fiecare data cand ultimul expira. Mai exact ne-a fost solicitat de catre companie un OK telefonic de fiecare data cand expira ultimul act aditional, insa in contractul initial nu este specificat nici un fel de perioada minima contractuala si nici faptul ca se poate prelungi abonamentul printr-un OK telefonic.
Eu solicit sa fiu scutit de la plata unui contract expirat de telefonie si nicidecum nu solicit sa imi fie reziliat un contract de internet.
Intrebarea este : pot solicita acest lucru sau pot solicita intreruperea livrarii acestui serviciu de telefonie fara a fi penalizat daca compania nu imi poate oferii in continuare serviciul de internet?
Multumesc.
In asa fel a fost conceput serviciul acesta incat internet fara telefon fix nu puteti avea. Telefon fix fara internet se poate, invers nu.
In opinia mea nu aveti cum obtine pe cale amiabila rezilierea fara despagubiri.


Aveti aici un model de reclamatie catre Comisariatul pentru Protectia Consumatorului. Puteti incerca, de ce nu; explicati de ce dvs. considerati ca firma respectiva face un abuz in ceea ce va priveste neacceptand desfiintarea liniei telefonice de care nu va folositi:

www.avocatnet.ro/content/for...

:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de reinoire abonament telefonie fixa viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Va expun succint urmatoarel: sant abonat la o companie foarte cunoscuta pt serviii de telefonie si internet.Abonamentul la telefonie fixa a expirat ,cel pt ... (vezi toată discuția)
Daune interese in caz de reziliere unilaterala din culpa romtelecom ContSters202742 ContSters202742 Buna ziua, Am incheiat un contract cu un operator de servicii de telefonie.Dupa expirarea perioadei minime contractuale am decis sa imi fac un abonament si ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract romtelecom, titular decedat dan_xcm dan_xcm Buna ziua, Titularul contractului Romtelecom a decedat in 2009, am pastrat abonamentul platind la zi abonamentul. Zilele trecute am decis ca doresc sa ... (vezi toată discuția)