Va expun succint urmatoarel: sant abonat la o companie foarte cunoscuta pt serviii de telefonie si internet.Abonamentul la telefonie fixa a expirat ,cel pt internet expira in iunie 2012.Am facut demersuri sa renunt la serviciu de telefonie fixa si am solicitat sa nu mai reiinoiesc contractul, dar mi s-a raspuns ca nu se poate , deoarece compania respectiva nu poat efurniza internet decat pe linia telefonica.De retinut ca abonamentele nu au fost facute in acelasi timp.Sant abonat pt telefon fix de 25 de ani, si contractul s-a reinnoit automat in fiecare an,Acum un an am incheiat un contract pe 3 ani si pt internet.Acum nu mai doresc sa reinniesc contractul pt telefon dar asa cum am expus mai asus mi s-a spus ca nu se poate, facandu-mi-se chiar o oferta de abonament GRATIS numai sa pot fi "agatat"pana expira abonamentul la internet. mentionez ca la abonamentul de internet am beneficiat si de "o promotie". Doresc sa stiu daca este legal ce face componia respectiva refuzand sa imi desfiinteze postul de telefon pe motivul ca serviciul de internet nu poate fi onorat decat pe linie telefonica.Multumesc anticipat.
In principiu aveti dreptate, insa din motive tehnice asa cum le infoca furnizorul respectiv nu se poate furniza serviciul de comunicatii electronice altfel, decat prin reteaua de telefonie fixa. Prin urmare, ar trebui sa renuntati si la serviciul de comunicatii electronice!
in principiu...aveti dreptate, si asta si doresc, sa speculez "neputinta" lor de a oferi internet fara linie telefonica, si in situatia data , nu ma supar daca nu-mi mai furnizeaza servicii de internet.
Tocmai asta este problema... Speculati degeaba "neputinta" lor! Tehnic vorbind, din punctul lor de vedere, nu vi se poate furniza serviciul de comunicatii electronice altfel decat pe linia(cablul) de telefonie fixa! In atari conditii puteti renunta la cele doua servicii unilateral, fara a da explicatii.
Am luat plasa?
balanjulia
Am incheiat un contract cu Romtelecom pt. internet. Am fost obligata sa inchei si pt. telefon fix, pe care nu folosesc deloc. Am sunat la ei, si am cerut sa nu ... (vezi toată discuția)