Buna ziua
Intr-un contract de inchiriere se mentioneaza si faptul ca :
-locatarul (chiriasul)nu va ridica nici o constructie,
dar ca si
-locatorul(proprietarul) ii permite chiriasului sa faca modificari in curtea existenta.
Chiriasul ridica o constructie fara autorzatie si fara acordul proprietarului .
inspectoratul de stat in constructii constatind ca nu exista o autorizatie in acest sens dispune demolarea dupa o luna de darea in folosinta a constructiei(terasa acoperita cu geamuri ,pardoseala din gresie si usa.tip restaurant)
chiriasul cere proprietarului o suma astronomica drept despagubire pentru constructie si beneficiul nerealizat pe o perioada de 8 ani din contract pe motiv ca modificararile admise in curte prevazute in contract ma obliga ca proprietar sa-i dau acordul pentru constructie in caz contrar curg sutele de mi de euro in buzunarul lui.
-Se pot face bani si in acest fel nemai trebuind sa muncesti inca opt ani pentru un eventual cistig ?
-cum se iese fara probleme din acesta situatie ? citeva sfaturi sunt bine venite.
.cu stima
sandry
Dupa mine nu sunt sanse sa castige acest chirias.Depinde de ce scrie in contract.daca scrie ca avea voie sa modifice doar curtea prin acest lucru nu se subintelege sa si ridice constructie fara autorizatie.Si ca sa fi obtinut acea autorizatie trebuia sa prezinte contractul de inchiriere si respectiv acordul dvs.
De acord! In plus, in contract scrie, dupa cum ati relatat, ca sunt interzise chiriasului lucrarile de constructii. Ori faptul ca el a edificat constructia fara autorizatie, presupune ca avea cunostinta de faptul ca are nevoie de acceptul proprietarului in aceasta situatie. Daca s-ar fi dorit sa se permita ridicarea constructiilor in curtea imobilului, s-ar fi prevazut in mod expres aceasta. In plus, modificarile prevazute de contract sunt cele care, prin ele insele, nu duc la schimbarea destinatiei imobilului si nici nu impovareaza pe proprietar prin realizarea lor.
Nici eu nu cred ca va avea succes cu o asemenea actiune!