avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conditii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conditii de munca

1. exsta posibilitatea limitarii ca timp a somajului tehnic? pe ce perioada ar putea un angajator sa declare oprire temporara de activitate?

2.Se poate considera o diminuare a venitului brut realizat de salariat cu circa 20% , diminuarae rezultata din neaplicarea prevederilor ccm de catre angajator , drept inrautatire a conditiilor de munca ? si cum ar putea angajatul sa faca vinovat pe angajator de incetarea cim in astfel de conditii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 21 Noiembrie 2011
t_zdru a scris:

1. exsta posibilitatea limitarii ca timp a somajului tehnic? pe ce perioada ar putea un angajator sa declare oprire temporara de activitate?
.......



Aceasta posibilitate o poate face angajatorul sau legiuitorul (prin instituirea unei durate maxime a perioadei de intrerupere temporara a activitattii , in baza unui act normativ de modificare a Codului Muncii).
Asadar, angajatorul are posibilitatea de a decide care este durata maxima a ”somajului tehnic”

In prezent, Codul Muncii nu prevede nicio durata minima sau maxima in cazul reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii.

Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic 2014 florip florip Daca societatea are dificultati economice poate societatea sa trimita angajatii in concediu fara plata? Se mai poate beneficia de facilitatile somajului ... (vezi toată discuția)
Somajul tehnic teodoradi teodoradi Este legala trimiterea unor angajati cu C.M. pe perioada nelimitata in somaj tehnic pt.1,2 sau 3 zile /luna ,in fapt ei fiind prezenti(si desfasurand ... (vezi toată discuția)
Cfs sau intrerupere activitate cu 75% 22.08.2009 22.08.2009 Buna ziua Am si eu urmatoarea problema: Societatea la care lucrez doreste sa trimita salariatii in CFS fara a fii platiti in nici un fel pe motiv ca ... (vezi toată discuția)