avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurs nul = Hotarare definitiva si irevocabila?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurs nul = Hotarare definitiva si irevocabila?

Buna ziua, am castigat un proces la fond si apoi paratul a facut recurs. Dupa o luna de amanari, recursul a fost declarat nul pentru nemotivare in termen.
Recursul nul inseamna in acest caz o hotarare definitiva si irevocabila?
Se mai poate ataca in vreun fel?
Cel mai recent răspuns: SPQR1988 , utilizator 19:30, 21 Noiembrie 2011
In speta, hotararea a devenit irevocabila ... o hotarare pronuntata de catre instanta de recurs mai poate fi atacata, in conditiile strict prevazute de lege, numai prin exercitarea unei cai extraordinare de atac- contestatie in anulare si/sau revizuire.
teoretic se poate ataca prin cai extraordinare de atac ,dar practic nu,pentru ca nu l-a motivat in termen,recursul trebuie motivat in termenul de recurs ramane in vigoare hot de la fond.Nu mai poate introduce de 2 ori acelasi recurs
Va multumesc pentru raspuns, eram in dubiu deoarece pe internet la numarul dosarului meu nu este trecuta formula "hotarare definitiva si irevocabila", cum am vazut la alte cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot ataca hotararea curtii de apel? mustafa iasar mustafa iasar Daca am castigat la tribunal si la curtea de apel am pierdut il mai pote ataca ,daca da unde.Multumesc (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare shhomerul shhomerul contestatia in anulare in baza art. 320(3) cod procedura civila se mai poate face pentru motivele date de art. 317 si art. 318 cod procedura civila? (vezi toată discuția)
Hotãrâre judecãtoreascã irevocabilã miki70_is miki70_is Ce cale de atac are la îndemână una dintre părţile aflate în proces civil după ce a avut loc recursul în care s-a dat o [b]hotărâre irevocabilă[/b] ... (vezi toată discuția)