avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces partaj bunuri comune

in timpul casniciei sotul meu a incheiat cu un unchi de-al mamei sale prin alianta un contract de vinzare cumparare cu clauza de intretinere,acum insa dupa 14 ani acestia sunt morti iar fostul meu sot vrea sa anuleze acest act deoarece aceasta persoana era ruda cu dinsul si nu cu mine deci nu am dreptul sa cer cota parte.puteti sa imi dati un raspuns? deci unchiul era casatorit cu sora bunicii fostului meu sot
,acestia neavind copii
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 20:24, 21 Noiembrie 2011
Nu conteaza cine era, cu cine era ruda. Daca ati incheiat un contract de vanzare- cumparare, bunul e comun si aveti jumatate din el.
Intrucat in cazul dumneavostra se aplica comunitatea legala, bunurile dobandite in timpul casatoriei prin vanzare-cumparare sunt bunuri comune, indiferent de starea civila a partilor si indiferent daca a fost trecut pe contract numai unul din soti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vinzare cumparare cu clauza de intretinere cajvandoina cajvandoina sotul meu a incheiat cu o ruda de-a sa un astfel de contract in timpul casniciei.Acestia au murit iar noi am divortat si am deschis un proces de partaj.Fostul ... (vezi toată discuția)
Părinții mei divorțează. cui i se cuvin bunurile din căsătorie, dacă unele sunt pe numele tatălui meu? Ioanis23 Ioanis23 Buna ziua. Autoturismul este pe numele tatalui meu. Casa este tot pe numele lui, dar a fost facuta in perioada casatoriei, pe pamantul din partea parintilor ... (vezi toată discuția)
In caz de divort... brachma brachma va rog, am o nelamurire! parintii mei vor sa mi faca acte de vinzare cumparare cu clauza de intretinere, pt casa si teren. in cazul in care eu divortez, aceste ... (vezi toată discuția)