avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pot sa depun intampinare intr-o cauza in care s-a ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pot sa depun intampinare intr-o cauza in care s-a pronuntat o hotarare definitiva si irevocabila?

As dori sa stiu daca in situatia in care intr-o cauza s-a dat o hotarare definitiva si irevocabila as putea sa fac o intampinare referitoare la decizia respectiva intrucat cei reclamati ar fi aceeasi, obiectul cauzei ar fi acelasi(respectiv emiterea unui act) si s-ar schimba doar partile reclamante. Scopul ar fi ca eu sa nu mai parcurg toate etapele...recurs...etc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:17, 23 Noiembrie 2011
in general se invoca exceptia autoritatii de lucru judecat, dar fiind alti reclamanti problema se poate pune altfel, mai exista si puterea lucrului judecat, ceea ce este altceva
Reveniti cu o detaliere a spetei pt. a primi un raspuns corect.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
eugen82, utilizator
roxana_p18 a scris:

As dori sa stiu daca in situatia in care intr-o cauza s-a dat o hotarare definitiva si irevocabila as putea sa fac o intampinare referitoare la decizia respectiva intrucat cei reclamati ar fi aceeasi, obiectul cauzei ar fi acelasi(respectiv emiterea unui act) si s-ar schimba doar partile reclamante. Scopul ar fi ca eu sa nu mai parcurg toate etapele...recurs...etc

:-/ nu se intelege nimic...ar fi excelent daca ati posta problema si nu ati incerca sa si va exprimati juridic....nu stapaniti terminologia...nu exista intampinare la o cauza judecata...
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat
ICCJ s-a pronuntat intr-o cauza, definitiv si irevocabil, prin care obliga Ministerul la eliberarea tipizatelor necesare pentru tiparirea diplomelor de licenta.Eu sunt in aceeasi situatie cu cei carora le este favorabila acea decizie(adica tot acel minister nu inainteaza tipizatele necesare facultatii pentru eliberarea diplomei).Am deschis deja actiune in contencios administrativ, numai ca primul termen este abia in decembrie, apoi urmeaza amanari, apoi recurs la ICCJ, deci vreo 2 ani...
Nu mai puteti face nimic. Orice act procedural se depune pana la inchiderea dezbaterilor.

Banuiesc ca ati fi vrut sa depuneti intampinare prin care sa invocati exceptia conexitatii (art. 164 Cod procedura civila). Exceptia ar fi fost respinsa ca inadmisibila, intrucat pricinile a caror conexare se cere trebuie sa se afle inaintea aceleiasi instante sau inaintea a doua instante diferite insa de acelasi grad. Or, litigiul dvs. este inaintea primei instante, iar cel de la ICCJ era in recurs.

Scopul ar fi ca eu sa nu mai parcurg toate etapele...recurs...etc

Nu exista, reglementat legal, niciun mijloc procesual care sa va permita sa "sariti" grade de jurisdictie si sa ajungeti parte in cauze aflate in recurs. In alta ordine de idei, gradele de jurisdictie sunt un beneficiu, prin urmare nu puteti renunta la ele.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Exceptia puterii lucrului judecat dorelbaiu dorelbaiu In cursul desfasurarii unei cauze civile pentru nulitate contract, ajunsa in faza de recurs se deschide o noua cauza pe fond funciar cu acelasi obiect, cauza ... (vezi toată discuția)
Exceptia autoritatii lucrului judecat DanyD DanyD Daca prima actiune (aceleasi parti, obiect, cauza) este respinsa pe exceptia indamisibilitatii, deci [b]fara a intra pe fondul ei[/b], se poate retine in cea ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat socrate111 socrate111 buna ziua .intrebarea mea este daca se poate invoca in cel de-al doilea proces inceput intre aceleasi parti ,avand acelasi obiect si aceeasi cauza \"autoritate ... (vezi toată discuția)