buna ziua .intrebarea mea este daca se poate invoca in cel de-al doilea proces inceput intre aceleasi parti ,avand acelasi obiect si aceeasi cauza "autoritate de lucru judecat" intrucat instanta de apel s-a pronuntat pe un capat de cerere din cererea reconventionala ce-mi apartine ,favorabil obligandu-l pe acelasi reclamant si din cel de-al doilea proces inceput ,sa faca ceea ce de fapt cere el in cel din urma proces sa fac eu ,urmare unei conventii incheiate intre noi .Precizez ca s-a promovat numai din partea mea si recurs pe alte capete solutionate in apel eronat .In aceste conditii este sau nu decizia instantei de apel autoritate de lucru judecat pentru instanta de fond din cel de-al doilea proces inceput ?
Atata timp cat hotararea a a fost atacata cu recurs, nu este definitiva sis astfel nu puteti invoca autoritatea de lucru judecat.
Parerea mea e ca pentru moment puteti solicita suspendarea ultimei cauze inregistrate pana la solutionarea recursului.
exact asta cred ca va trebui sa fac ,sa cer suspendarea procesului pana la solutionarea recursului desi in recurs instanta se va pronunta doar in privinta capetelor de cerere recurate : dar faptul ca partea adversa nu a facut recurs in privinta obligatiei ce-i revine nu are relevanta in cel de-al doilea proces ,in cel in care ,el tocmai imi cere mie ceea ce a fost deja obligat de o instanta superioara ?