:-/
friendorfoe a scris:
art. 244 Cod procedura civila alin. 1 punctul 1 temei pt suspendare
este solutia cea mai sigura pentru a se evita pronuntarea de solutii contradictorii. Ceea ce spui tu nu poate fi corect deoarece exista riscul ca instanta de recurs sa caseze hotararea si sa trimita spre rejudecare iar atunci nu poate exista autoritate de lucru judecat pentru ca hotararea nu mai este definitiva si va avea loc din nou o judecata de catre instanta a carei hotarare a fost casata.
Asa cum am scris mai sus, Curtea de Apel Timisoara s-a pronuntat intr-o speta identica pe "autoritate de lucru judecat", chiar daca hotararea este susceptibila de recurs.
Hotararea primei instante nu a fost nici macar redactata si Curtea s-a pronuntat pe autoritate de lucru judecat.
Fratilor....art.244 alin.1 pct.1 Cpc nu este temei pentru suspendare...
"...Instanta poate suspenda judecata:
1. cand dezlegarea pricinii atarna, in totul sau in parte, de existenta sau neexistenta unui drept care face obiectul unei alte judecati..."
Puteti sa-mi spuneti care este motivul prevazut de pct 1 pe care instanta poate sa-l retina pentru suspendarea cauzei?
Va spun eu cum cred ca se va intampla...Instanta s-a pronuntat pe exceptie si a admis-o. Dupa redactare si comunicare se va face recurs....intre timp se va comunica si "prima hotarare", care de asemenea va fi supusa recursului. La primul termen se va ridica exceptia de litispendenta si dosarele vor fi conexate. :-/ #-o :help:
Sau, varianta a II-a: Se va admite recursul, se va casa hotararea pronuntata pe "exceptie" si se va trimite cauza spre rejudecare....Intre timp se va solutiona si primul dosar, irevocabil ... dupa care se va putea invoca exceptia autoritatii de lucru judecat.:slap: