avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturile copilului in sistemul public de sanatate, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturile copilului in sistemul public de sanatate, daca parintele a fost disponibilizat

In cazul in care o persoana care a fost disponibilizata si care are in coplata la CAS un copil, pe durata somajului, minorul mai beneficiaza de acele drepturi ca si pana la disponibilizare?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 23:16, 21 Noiembrie 2011
Copilul minor nu are statut de coasigurat la asigurarile de sanatate,deci nu depinde de calitatea dvs. de asigurat,acesta este asigurat fara plata contributiei si acest statut se va mentine pt. el pana la varsta de 26 de ani daca isi continua studiile si nu are un loc de munca.
Pe de alta parte,atata timp cat sunteti somer indemnizat, si dvs. va pastrati calitatea de asigurat la sanatate,cu plata asigurarii de la bugetul de somaj.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea sociala de sanatate pentru un tanar de 26 de ani marianoprisi marianoprisi Sunt asigurat la casa OPSNAJ si fiica mea este coasigurat. In curand va implini 26 de ani si desi a terminat facultatea luna trecuta nu are inca un loc de ... (vezi toată discuția)
Sotul somer. sotia casnica poate fi coasigurat? anaionescu67 anaionescu67 Buna ziua, Sotul meu va intra in somaj din data de 02.09.2013. Eu fiind casnica sunt in intretinerea lui. La actualul serviciu (CIM inceteaza din 30.08.2013) ... (vezi toată discuția)
Pot sa fiu coasigurata a mamei mele ?? inngryd inngryd Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cit mai clar ( lege nr... art. ) Anul trecut am terminat facultatea, am fost in somaj pina in septembrie anul acesta, as ... (vezi toată discuția)