avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu partaj

Sunt casatorita de aproape 3 ani. Nu demult am cumparat impreuna cu sotul meu(,eu titular,el coplatitor) un apartament prin credit imobiliar Prima Casa,care a costat 35000 e. Avand salarii mici,banca ne-a acordat doar 20000 e,restul de 15000 mi-au fost donati mie,de catre parintii mei. Intrebari: in caz de divort ,ce se va intampla cu apartamentul?voi putea platii eu ratele in continuare,avand in vedere ca o mare parte din pretul apart.au fost adusi din partea mea? nu stiu exact,cum se va proceda,va rog sa ma lamuriti.
Cel mai recent răspuns: nimeni_in_ploaie , utilizator 20:49, 21 Noiembrie 2011
In cazul unui partaj, puteti cere atribuirea apartamentului si preluarea ratelor, s-ar putea sa aveti nevoie de alt coplatitor. Pt partaj si preluarea ratelor aveti nevoie de acordul creditorului, nu vi-l da, il citati si pe acesta la partaj.
depinde...daca puteti demonstra ca donatia a fost doar pt dvs. sanse mari...consultati un avocat la cazul in speta
am donatia facuta in scris la notar. Dar nu as avea pe cine pune coplatitor,daca salariul meu nu ajunge. Tatal meu ar putea fi oare coplatitor,in cazul in care el are apartament,iar creditul e prin programul prima casa?
de ce nu intrebati la anca la care aveti creditul . va va oferi cu siguranta cea mai buna solutie.
asa voi face.multumesc pt raspunsuri. pana atunci poate stie cineva o astfel de situatie si poate imi spune cam cum se procedeaza. multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament prima casa gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna ziua. Daca o persoana a achizitionat impreuna cu sotul un apartament in anul 2009 prin programul prima casa iar anul acesta au divortat, care sunt sansele ... (vezi toată discuția)
Cost partaj gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna ziua. Daca se doreste un partaj dar fostii soti nu se inteleg asupra bunurilor si se ajunge la instanta, care ar fi costurile?Am inteles ca se pune un ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil de 2 ani si credit prima casa Florina1986 Florina1986 Buna ziua. Sunt casatorita din 2009, iar din 2010 am un copil. In 2010 am facut un credit prima casa pe o perioada de 20 de ani impreuna cu sotul la care ... (vezi toată discuția)