avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... DECIZIE DE IMPUNERE ART 267 ALIN. 2 LIT. F DIN LEGEA ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

DECIZIE DE IMPUNERE ART 267 ALIN. 2 LIT. F DIN LEGEA 95/2006

Avand calitatea de asigurat din anul 1982 pana in prezent, ca salariat, in perioada august 2006-martie 2007 am obtinut venituri suplimentare pe baza unei conventii civile, prin care angajatorul a platit 16%impozit pe venit(angajator/angajat).

INTREBARE:
De ce in data de 09.11.2011, la aproximativ 5 ani de atunci, am primit o decizie de impunere conf.art.257 alin(2) lit f) din legea 95/2006 de la CNAS,incadrandu-ma la ,, alte venituri'', insa la lit.f sunt alte venituri care se supun impozitului pe venit numai in cazul in care nu realizeaza venituri de natura celor prevazute la lit. a-e?
Mentionez ca eu ma incadrez la lit. a.
De ce CNAS nu mi-a trimis in toti acesti ani fiscali nici o notificare din care sa rezulte ca eu le datorez inca o data cei 6,5% si de ce majorarile de intarziere sunt dublu sumei de achitat.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
dms64, utilizator
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 16:49, 22 Noiembrie 2011
Pentru ca din pacate timpul curge in favoarea institutiilor cand este vorba de creante bugetare, reale sau fictive şi prin urmare nu le pasa, au abuzul si abuzul de lege la indemana.
Puteti sa imi spuneti in cazul in care (dupa depunerea contestatiei) o sa merg in instanta as putea avea castig de cauza?
Aveti sanse, dar depinde de mai multi factori, cine va redacteaza actiunea, cum o motiveaza, sustine, cine judeca si cat pricepe din aspectele de ordin fiscal etc. .
Oricum trebuie sa incercati nu lasati abuzurile institutiilor de stat sa va domine .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare venituri din activitatea de agent de asigurari nicuteris nicuteris As avea rugamintea sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: - daca o persoana desfasoara o activitate de agent de asigurari fiind in acelasi timp angajat cu ... (vezi toată discuția)
Plata asigurarilor de sanatate ipc77 ipc77 pentru o persoana fizica autorizata este obligatorie plata asigurarilor de sanatate ? in speta un prieten , medic veterinar nu a platit asigurari sociale de ... (vezi toată discuția)
Contributie cass iulius dogan iulius dogan Buna ziua, Sunt un PFA inregistrat in iunie 2009 si am platit 5.5% CASS + 0.85% CM din venitul estimat pentru 2009. Pe langa venitul realizat pe PFA mai am ... (vezi toată discuția)