avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul spor vechime

Am incheiat patru contracte de munca , unul cu 1/2 norma si trei cu 1/4 norma. In total o norma si un sfert.Cum se calculeaza sporul de vechime in aceasta situatie? Pentru fiecare contract in parte?Chiar daca totalizeaza o norma si un sfert? Contractele sunt incheiate cu angajatori diferiti,
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 23:10, 21 Noiembrie 2011
Pentru fiecare contract in parte, de fiecare angajator, proportional cu durata timpului de munca si numai daca acordarea sporului este reglementata prin CCM aplicabil, RI sau ROF.
Veti beneficia pt. fiecare dintre cele 4 cim uri incheiate de drepturile salariale pe care le-ati negociat,inclusiv de sporul de vechime daca a fost negociat si prevazut in cim.exact ca un salariat cu norma intreaga.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile(Codul Muncii,art106(1))
Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile(Codul Muncii,art106(1)

Este corect dar userul trebuie sa inteleaga ca drepturile salariale ii sunt platite la norma de timp contractata.
Desigur,drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru,dar pt. ca discutasem despre un salariu negociat ,nu am mai facut si aceasta precizare,esenta este ca angajatul cu timp partial beneficiaza de aceleasi sporuri ca si angajatul full time.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract determinat 6 ore pe zi ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua, am si eu o nelamurire ,daca m-am angajat la 6 ore am aceleasi drepturi ca cel angajat cu 8 ore sau se considera munca part-time la 6 ore? 4 ore ... (vezi toată discuția)
Reducerea timpului de munca missbeauty missbeauty In calitate de angajator, sperand ca situatia grea in care ne aflam este temporara, nu doresc sa reduc din personal. In schimb as dori sa stiu daca este legal ... (vezi toată discuția)
Concediu aferent activitatii part time DAYANA_Only DAYANA_Only Daca in CCM angajatorul a negociat 21 zile de c.o., unui angajat cu norma part time ce nr de zile de c.o.ii revin? Conform art. 103 codul muncii inteleg ca ... (vezi toată discuția)