avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la pastrarea postului in cazul concediului pt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la pastrarea postului in cazul concediului pt cresterea copilului

Persoana care revine din concediul pentru cresterea copilului are dreptul sa revina la serviciu pe acelasi post indiferent daca a fost in concediu pentru un an sau pentru doi? Cineva imi spunea ca doar in prima varianta angajatorul este obligat sa pastreze postul persoanei care a plecat in CCC. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 22 Noiembrie 2011
Contractul de munca se suspenda de drept pe perioada concediului pt cresterea copilului,urmand ca ulterior sa se reia.Daca ati avut concediu 2 ani se suspenda 2 ani,nu e la latitudinea angajatorului ci are izor legal,in speta intervine suspendarea de drept.
WEO a scris:

Persoana care revine din concediul pentru cresterea copilului are dreptul sa revina la serviciu pe acelasi post indiferent daca a fost in concediu pentru un an sau pentru doi? Cineva imi spunea ca doar in prima varianta angajatorul este obligat sa pastreze postul persoanei care a plecat in CCC. Este adevarat?

1. Art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

2. Suspendarea c.i.m. ca urmare a CCC nu este o suspendare de drept, ci o suspendare din initiativa salariatului - art.51 alin.1 lit.a C.mun.
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariata intoarsa din concediu crestere copil handaricimarin handaricimarin as dori sa stiu daca legislatia prevede ca o societate este obligata sa primesca pe acelasi post o salariata care s-a aflat in concediu pt.crestere copil timp ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu pt cresterea copilului casandra2008 casandra2008 pe 20 octombrie trebuia sa revin la locul de munca,dar am realizat ca postul meu este ocupat de altcineva si nici o intentie din partea angajatorului de a ma ... (vezi toată discuția)
Mariri salariale in timpul concediului prenatal oana123456 oana123456 Buna ziua, Voi intra in concediu prenatal in luna aprilie 2016. In mai 2016 in cadrul companiei se ofera mariri salariale. Pot beneficia si eu de aceste ... (vezi toată discuția)