avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

am un minor in intretinere si fosta sotie a fost obligata la plata intretinerii(din venitul minim pe economie) De curind am aflat ca aceasta lucreaza legal in italia cu contract. Intrebarea e pot cere in instanta recalcularea pensiei de intretinere la venituririle ralizate de aceasta? Si retro activ cu 2 ani decind aceasta lucreaza?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:54, 21 Noiembrie 2011
puteti cere in instanta majorarea pensiei dar efectele se produc pe viitor si nu retroactiv
Da, puteti promova o noua actiune de stabilire pensie in functie de veniturile realizate de catre parata, insa:
-va trebui sa indicati instantei angajatorul si sediul acestuia pentru ca prin intermediul instantei sa fie comunicate veniturile realizate de aceasta,
-pensia se va stabili de la data introducerii actiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Nicoleta Maria Nicoleta Maria Buna ziua, Cum se poate stabili pensia alimentara unui parinte cetatean strain (francez) in conditiile in care copilul sta cu mama in Romania? Exista ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere eleinia eleinia Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se poate proceda in urmatoarea situatie: la momentul pronuntarii divortului parintele care nu este tutore a fost obligat ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara claugeorgy claugeorgy am o fetita de 8 ani dintr-o casatorie anterioara la care tatal plateste o pensie de intretinere dupa venitul din tara mintind in instanta ca nu e angajat ,are ... (vezi toată discuția)