avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rog ajutor in cazul meu: imi pregatesc demisia fara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rog ajutor in cazul meu: imi pregatesc demisia fara preaviz. doresc lichidarea la zi

Buna ziua,

In urma unor conflicte la munca, respectiv am aflat ca angajatorul meu ma platea cu salariul pe anul trecut, cu toate ca mi-l majorase in anul in curs obligat printr-o hotarare de guvern, ascunderea statelor de plata, si alti bani de recuperat din trecut, am depus plangere la ITM dupa ce am incercat solutionarea pe cale amiabila. Acum angajatorul meu se face ca ploua, ca nu i-am dat notificare in scris, si ca daca ii dau notificarea, el imi da o un rasp la prb mele si le rezolva in termen de maxim 2 zile, sperand astfel sa renunt la plangerea facuta la ITM. Situatia la munca este extrem de tensionata, si doresc totusi sa demisionez fara preaviz. Stiu ca se poate daca angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile salariale, dar daca imi recuperez banii de la el, mai am acest drept, sau se impune demisia cu preaviz (la urma urmei banii nu mi-i recuperez la itmpul cuvenit ci in urma unor conflicte...dar cum pot face dovada ca nu mi i-am recuperat la itmpul potrivit, intrucat ma va pune sa semnez statele de plata dupa ce mi-i da)? Presupun ca nu pot refusa o rezolvare "amiabila" daca imi propune sa-mi returneze toti banii...maine ma asteapta cu hartia in care imi reclam drepturile....sa trec in hartia aceea ca demisionez daca imi primesc toti banii, respectiv cer si lichidare la zi?

Sunt foarte confuza...mai ales ca am un angajator abil si manipulator....si trebuie sa ma tin tare sa obtin ce imi doresc...

va rog din suflet ajutati-ma cu sfaturi in masura
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Otilia_Lefter , utilizator 01:56, 23 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
cornelspiridon a scris:

.....
Avand in vedere faptul ca ati sesizat deja ITM, aceasta Institutie ar trebui sa-si indeplineasca atributiunile de control si sa dispuna masurile legale in cauza.
Pentru a scapa "curat" fata de inspectorii de control angajatorul crede ca daca va achita drepturile salariale restante ar scapa de sanctiunea contraventionala.

......

Nu exista nicio sanctiune contraventionala in cazul in care ITM-ul constata neplata salariului de catre angajator .. cel mult poate da un termen pentru solutionare masurii decise si apoi se poate discuta despre o eventuala sanctiune ...

Multumesc Cornel Spiridon si freelis pentru raspunsuri!

Astazi am inaintat o cerere scrisa cu toate doleantele mele ceruta de angajator pentru solutionarea conflictului pe cale amiabila. Am trecut acolo, dispozitia articolului cu demisionarea fara preaviz in cazul nerespectarii obligatiilor contractuale, dar si ca in cazul solutionarii doresc disponibilitatea angajatorului in scris de a accepta o incetare a rap de munca prin acordul partilor. Acum el mi-a dat o hartie sa rasp la niste intrebari prostesti din pct meu de vedere, dar probabil cu vreun scop ascuns pentru el, de genul: "ati stricat materiale? ce responsabilitati mi-am asumat, aportul la falimentarea firmei", cand firma nici nu e in faliment...Maine se solutioneaza prb...Daca imi primesc toti banii, si solicit acordul partilor de incetare a cnt de munca si el nu mai mi-l ofera, mai pot demisiona fara preaviz intrucat a incalcat cerinta mea pe solicitarea in scris?

Cornel nu am inteles de ce dupa ce imi dau demisia si imi recuperez si banii, este mai avantajos sa o retrag si sa spun incheiere prin acordul partilor?
Pot refuza primirea banilor daca angajatorul nu imi accepta demisia fara preaviz sau prin acordul partilor?
Care sunt sansele sa ii recuperez de la Tribunal, in cond in care am semnat doar un stat de plata?
Iarasi niste nedumeriri: am copie dupa mai multe documente, care pot fi prezenta legal la tribunal si nu poate fi constituit ca sustragere de doc, folosit impotriva mea? Documentel pe care ma gand sa le pun pt. dosarul sunt: in copie: contract de munca, fisa postului, hotararea de guv prin care imi maresc salariul si decizia lui, statele de plata in copie plus calculul sumei datorate realizat de mine. Este ok sa depun al tribunal copii ale statelor de plata? De asemenea ar putea sa planuiasca ceva impotriva mea prin rasp date la intrebarile lui scrise?

maine e ziua cea mare,
vad daca imi primesc sau nu banii

va rog scriete-ti sfaturile voastre!
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz TaraTara TaraTara Buna ziua, Sunt angajata de aproape 2 ani a unei firme si am avut 3 functii, nu am primit niciodata fisa postului, evaluarea si nici nu mi s-a facut si nu am ... (vezi toată discuția)
Juridic ivascu_nicolae ivascu_nicolae Va salut socrul meu lucreaza la o societate din capitala.Aceasta a intrat in faliment de mai mult timp si in imposibilitate de plata a salariilor.Din luna ... (vezi toată discuția)
Demisie alphinista alphinista buna ziua va rog sa-mi raspunde-ti daca puteti sa ma ajutati intr-o problema.lucrez la o firma cu un contract de munca pe termen nedeterminat.am depus demisia ... (vezi toată discuția)