avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Pot înregistra la ORDA dreptul de autor la 2 ani ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Pot înregistra la ORDA dreptul de autor la 2 ani dupã ce opera a fost adusã la cunoºtinþa publica?

Buna ziua,

Sunt consultant independent pentru afaceri si management.
Ma aflu in fata urmatoarei situatii:
In anul 2008, in baza unei ideii proprii, am intocmit un proiect strategic pentru obtinerea unor fonduri europene.
Am prezentat proiectul la 2 potentiali beneficiari si unul dintre ei s-a aratat interesat de implementarea proiectului. Am inceput personalizarea proiectului cu datele firmei, purtand in paralel discutii referitoare la plata serviciilor de consultanta si a drepturilor care imi reveneau in calitate de autor al proiectului.
La data incarcarii proiectului pe site-ul oficial au Autoritatii Contractante in anul 2009 nu am inregistrat dreptul de autor dar am crezut ca mi-am protejat proiectul nedivulgand firmei codul de acces (parola) in baza careia am putut incarca in format electronic proiectul. In anul 2009 proiectul a fost declarat castigator, iar firma a semnat cu Autoritatea Contractanta un contract de peste 4 milioane de euro pentru proiectul elaborat in totalitate de mine, fara nici o modificare de continut, cuvant cu cuvant.
In prezent proiectul se afla in faza de implementare.

As dori sa stiu daca in acest moment (anul 2011) mai pot obtine dreptul de autor pentru a putea beneficia de prevederile legii 8/1996, in conditiile in care se poate considera ca proiectul a fost deja adus la cunostiinta publica inca din anul 2009 (in momentul incarcarii pe pagina oficiala a Autoritatii Contractante).

Stiu ca, potrivit legii 8/1996, Art 4 (1) „Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a fost adusa pentru prima data la cunostinta publica” dar pot demonstra faptul ca eu sunt autorul prin urmatoarele:
1. sunt in posesia tuturor mail-uri-lor purtate cu firma pentru incheierea contractului
2. atasamentele mesajelor mele dovedesc faptul ca eu am elaborat proiectul pas cu pas, capitol cu capitol, (pornind de la idee, scop, obiective, activitati, pana la rezultate, indicatori, sustenabilitate,etc).
3. pot demonstra faptul ca ulterior semnarii Contractului de finantare firma a solicitat Autoritatii Contractante codul de acces la aplicatia electronica in baza unei cereri speciale.

In asteptarea raspunsului dvs, va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 05:57, 22 Noiembrie 2011
dupa explicatiile date se pare ca aveti sanse,dar angajati un avocat bun in domeniul dreptului de autor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impunere demisie cristina1983 cristina1983 Buna ziua Va prezint urmatorul caz: lucrez la un SRL - activitate consultanta in fonduri nerambursabile - pe partea de implementare impreuna cu un coleg, eu ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene milenarul milenarul AM IMPLEMENTAT UN PROIECT DE 350.000EURO POSSCCE IN 2009 . EXISTA O CONDITIE DE MARIRE A CIFREI DE AFACERI CU 5 % , SI MARIRE A NR. DE ANGAJATI CU ACELASI ... (vezi toată discuția)
Femeia antreprenor kikiritikos kikiritikos Buna ziua . Ma intereseaza un proiect cu fonduri nerambursabile pentru deschiderea unei firme care are ca scop ajutarea femeii sa devina antreprenor . Am ... (vezi toată discuția)